banner137
banner25

Sedefçi'ye derin darbe!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezi tarafından aday gösterileceğine kesin gözü ile bakılan Hamdi Sedefçi’nin isminin dün Parti Meclisinde onanmaması“derin darbe” olarak nitelendirildi.

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve devam eden yargı süreçleri açısından masaya yatırılan Sedefçi’nin isminin masada kaldığı ve Parti Meclisinde gergin dakikaların yaşanmasına neden olduğu belirtiliyor.

Özellikle Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun aday adayları arasında kesin aday ismi açıklanan kadar karşılıklı atışmalardan kaçınılması gerektiği ve polemik konusu olacak hadiselerde yer alınmaması gerektiği söylenmesine rağmen, Sedefçinin bazı yazılı ve görsel medyada kendisini kesin adaymış gibi lanse etmesinin de olumsuz görüş bildirilmesinde etken olduğu konuşuluyor.

CHP’ye yakın kaynaklar ise Sarıgül faktörünün unutulmaması gerektiği hatırlatarak “Sarıgül bu partiye katılırken belli şartlarla katıldı.Sedefçinin olmaması gibi şartlar var.Hatırlarsanız; Sedefçi Sarıgül’e randevu vermemiş ve Kırkpınarlar’da “sahada siyaset yapmasına izin vermem”diyerek kendisini göndermişti.

Parti Meclisinde yaşanan gerginlik öncesinde adının MYK listesinde olduğunu öğrenen bazı kişilerin erken manşetler atarak durumu kesinmiş gibi lanse ettiği, ancak tablonun netleşmemesinden dolayı kamuoyunu yanılttığı biliniyor.

Yaptırılan kamuoyu araştırmaları ve anketlerinde tarafsız değil taraflı bir şekilde yaptırıldığı için genel merkezi yanıltmaya yönelik bir hareket yapıldığıda konuşulan konular arasında yer alıyor.

Özelikle Edirne’den Sedefçi’nin olmaması yönünde ciddi bir tepkinin geldiği ve Genel Merkezin bu yönde karar aldığıda gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bazı kaynaklar ise CHP Genel Başkanının Ak partiyi eleştirirken “kendi partililerini görmüyor musun?” şeklinde eleştirilere maruz kalmamak için bu yönde bir görüş belirteceğini ifade ediyor.

Adının bu güne kadar açıklanmamasını ise sıkıntılı bir aday olduğuna bağlayan yakın kaynaklar “bu iş Hamdi için aslında bitmişti ama birileri sürekli olarak devrede.Takdir Genel Merkezin.Ya tamam yada yola devam kararı alacaklar.Dün açıklamayanlar bugünde açıklamadılarsa, yarında açıklamayacaklardır”şeklinde konuştu.

CHP Genel Merkezi Edirne adayının adının açıklanması işini 4 Ocak tarihine bıraktığını ve bu süreçte gelecek her türlü konuyu değerlendireceklerine dikkat çekti.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akın Korol 10 yıl önce

nekadar tatlımış koltuk yapışan kalkmak istemiyor .bırak kerdeşim teze kana ihtiyaç var

Avatar
nail gürlevik 10 yıl önce

sayın genel baskan dosyası bulunmayan baskan adayları isterken ne olduda kabul etti edirne bunu konuşuyor akpenin belediyesi hayırlı olsun bu kararla

Avatar
MEHMET DOMUZCU 10 yıl önce

sayim belrdiye başkaniz amdi sedefçi itiyarladi siyaseti birakip gençlerin yolunu açsin

banner30