banner137
banner25

Sedefçi’ye 1 yıl 8 ay hapis cezası!
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin oğlu Edirnespor G.K. spor kulübünün başkanı Hakan Sedefçi resmi belgede sahtecilik suçundan yargılandığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum oldu.
Edirne 2 Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Sanık Hakan Sedefçi davaya katılmazken sanık vekili avukatları da davaya mazeretlerinden dolayı katılmadı.
Mahkeme hakimi davanın karar aşamasında bir önceki davada istenen ve Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesinden gelen resmi yazıya ilişkin verdiği kararda sanık Hakan Sedefçi’nin bahse konu üniversiteden mezun olmadığının anlaşıldığını,ilgili üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği bölümüne kayıt yaptırdığını ancak başarısızlık nedeni ile bu bölümden ayrıldığını ve iki yıllık bölüm olan Bilgisayar teknolojileri ve programcılığı bölümünde okuduğunu ancak mezun olamadığının açıkça anlaşıldığından resmi belgede sahtecilik suçunun sabit olduğuna karar vererek Anayasanın 62 nci maddesi gereği Hakan Sedefçi’ye 1 yıl 8 ay ceza verdi.Verilen cezanın sanığın sabıkası olmadığından dolayı ertelenmesine de karar veren mahkeme 6 ncı celsede davayı sonuçlandırdı.
Bilindiği gibi Hakan Sedefçi vatani görevini yapmak için Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi 4 yıllık Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu olarak diplomasına almış,askerlik şubesine bu diploma ile müracaat ederek vatani görevini kısa dönem olarak tamamlamıştı.
Sanık Hakan Sedefçi bir önceki davada yaptığı savunmasında savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin aksine okuldan mezun olduğunu ve 2000-2006 yılları arsında Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu olduğunu belirterek vatani görevini elinde bulunan belge ile kısa dönem yaptığını aktarmıştı.
Mezuniyet belgesini Edirne 4 ncü noterine onaylatarak Askerlik şubesine ibraz ettirdiğini belirten Hakan Sedefçi savunmasında eğitim ve öğretim gördüğü Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesinin bir hata yaptığını ve mezuniyet belgesini sehven (hata) ile Bilgisayar Teknolojileri Programlama bölümü olarak yazdıklarını ve bu bölümünde iki yıllık olduğunu ileri sürmüştü.
Kendisinin Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 4 yıl okuduktan sonra binlerce kişi arasında kep atma törenine katılarak mezun olduğunu ifade eden Hakan Sedefçi “2000 yılında doğu Akdeniz üniversitesine kayıt oldum.6 yıl süre ile bu okulda okudum.Ve binlerce kişinin katıldığı bir törende mezun oldum.Ben bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandım ve okudum.Öğrenci diplomam yok ancak kimlik kartım halen duruyor istenmesi durumunda ibraz ederim.Ben okuldan gelen yazının hatalı olduğunu düşünüyorum.Yök yerleştirme belgem vardır.Okulla yaptığım görüşmede bölümlerin yanlış yazıldığı bu hatanın düzeltileceğidir.Ben bu konuda okuldan bilgi aldım.Eğer mahkemeniz isterse bu yazının aynısını sizlere gönderecekler ve gerçek ortaya çıkacaktır. Beratımı talep ediyorum.Yazı 2 yıllık bölüm olarak mezuniyet belgemin üzerine yazılmıştır yani Bilgisayar teknolojileri ve programlama olarak.Ben kendim Bilgisayar mühendisliği olan 4 yıllık bölümde okudum ve buradan mezun oldum”demişti.
Sanık Sedefçi davanın seyri boyunca diplomasını ibraz edememişti.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30