banner78
banner25

Sedefçi’nin durumu değişti!
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi hakkında verilen hapis cezasına ilişkin Yargıtay’da bekleyen 14 yıl hükmü bulunan dosyasının durağandan işleme alındığı görüldü.
Edinilen bilgiye göre Adli Yargı Sistemi Uyap üzerinden yapılan sorguda daha önceleri Sedefçi’nin hakkında verilen hapis cezasına ilişkin olarak onama kararı olacak merci olan Yargıtay’daki dosyasının sistemde görünmediği ancak son yapılan değişiklik sonrasında dosyaların tozlu raflardan çıkartılarak görüşülmek üzere işleme alındığı ve durumunun “bekleme”den “işlemde” şeklinde değiştiği görüldü.
Öte yandan dosyaların akıbetine ilişkinde sürekli olarak değişiklik görülmesi doyanın işlem süresinin hızlandığına dair yorumların yapılmasına neden oldu.
Edirne Birinci Ağır ceza mahkemesi tarafından verilen 20097107 esas 2010/23 karar nolu “ihaleye fesat” karıştırmak suçu dosyasına göre geçtiğimiz günlerde Yargıtay sorgu sayfasında dosyanın işleme alındığı,iki gün sonra ise incelemenin devam ettiği, bir sonraki gün savcılık incelemesinde olduğu,incelenmek üzere daireye gönderildiği ve son olarakta Yargıtay dairesinde olduğu şeklinde detay bilgisi yer aldığı görüldü.
Dosyanın işleminin hız kazandığı ve önümüzdeki günlerde sonuca bağlanması yönünde kararın açıklanmasının beklendiğini belirten hukukçular uzun zamandır dosyanın beklediğini ve artık işleme alınmasının normal bir süreç olduğu yorumlarını yaptılar.  
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halil ÖGE 10 yıl önce

chp pm tarafından hamdi sedefçi başkan adayı olarak gösterilirde adaylıklar kesinleşip değiştirme olanağı kalmadıktan sonra yukarıda gösterilen ilgili dava dosyası yargıtay tarafından onaylanıp mevcut başkan tutuklanıp içeri atılırsa chp edirnede adysız kalır bu çok önemli bir konu,pm bunu göz önünde bulundurmalı.

banner30