banner137
banner25

Sedefçi'den

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Belediye Başkanı adayı olduğunu her fırsatta yandaş medya sayfalarında haber yaptıran Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 4 aydır ödemediği işçilerinin maaşı konusuna hiç mi hiç değinmiyor.

Sosyal Demokrat bir belediye olduğunu ve bu anlayış doğrultusunda hareket ettiğini belirten Başkan Sedefçi’nin oy kaygısı uğruna işe aldığı ve taşeron firmalar üzerinden hizmet alımı olarak çalıştırdığı çok ayıda işçi maaş alamadığı için büyük bir mağduriyet yaşıyorlar.

Taşeron firmaların bazılarına ödeme yaparken bazılarına ödeme yapmayan ve bu yüzden çalışan personelini mağdur eden Başkan Sedefçi’nin bu konuda ne yaptığı ve emekçinin hakkını ne yönde savunduğu merak konusu oldu.

İsmini vermek istemeyen bir işçi bağlı olduğu müteahhit firmaya Belediye tarafından para ödendiğini, ancak her nedense bu paranın kendilerine yansımadığını belirterek “biz emeğimizin karşılığını istiyoruz.Yıllardır burada çalışıyoruz,ancak bir defa dahi maaşımızı gününde almadık.Her defasında 4 ay içerideyiz.İtiraz etsek işimizden oluyoruz”diyerek içinde bulundukları durumu özetledi.

Seçim öncesi adaylığı dahi kesinleşmemesine rağmen kentte makyaj işlerine devam eden,Başkan Sedefçi’nin ise müteahhitlere para ödediği biliniyor.Konuyu araştırdığımızda  bazı müteahhitlerin ise söylediği sözler çok çarpıcıydı.Parayı aldıkları iddia edilen müteahhitler “para falan aldığımız yok.her yaz tahtaya al haftaya mantığı ile hareket ediliyor.Alsak işçilerin maaşlarını öderiz.Bazı şeyler göründüğü gibi değil.Bizde işçilerin durumundayız.Biraz laf söylesek bin katını işitiyor,alacaklarımızdan dahi olma riski ile karşı karşıya kalıyoruz”diyerek ellerinin kollarının bağlı olduğunu belirttiler.

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kazım güren 10 yıl önce

devletin belediyede çalışan memurlara toplu sözleşme hakkı tanıdığı ve belediyenin bize ödemesi gereken 230 tl toplu sözleşme parasını dahi ödemedi kasım ayında aralık geldi yine verilmeyecek bu iş böyle...belediye battı...kimsenin haberi yok...

banner30