banner78
banner25

Sedefçi hakim karşısında!

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin Edirne Ceza mahkemelerinde geçtiğimiz yıllarda görülen ve “ihaleye fesat karıştırmak,kamu görevini kötüye kullanmak,çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve örgüte üye olmak,resmi evrakta sahtecilik,rüşvet almak ve vermek”gibi suçlardan 14 yıl hapis cezası alan ve onanmak üzere Yargıtay’a gönderilen ceza dosyaları,onama-bozma istemi ile yeniden görülmek üzere Edirne Ağır Ceza mahkemelerine gönderildi.

Yeni yapılan düzenleme nedeni ile cezaya konu olan suçlardaki hapis ceza sürelerinin yeniden belirlenmesinden kaynaklanan onama-bozma kararı davaları Edirne Ağır ceza mahkemelerinde yeniden görülmeye başlandı.

6 Şubat 2014 Perşembe günü Edirne 1 Ağır Ceza Mahkemesi ile Edine 2 Ağır Ceza mahkemesinde Halı saha ihalesine fesat karıştırmak ve Edirne Su imtiyaz ihalesine fesat karıştırmak gibi 2 ayrı dosyadan dolayı davası bulunan Sedefçi’nin yeniden yargılanacağı ve üzerine atılı suçlardan dolayı yeni yapılan düzenleme nedeni ile aldığı hapis cezalarının sürelerinin düşürülerek yeniden cezaya çarptırılması bekleniyor.

Yargıtay bozma ilamına göre hükümlerden sonra 30.04.2013 tarihinde yürürlüğe giren 6459 sayılı kanunun 12 nci maddesi ile 5237 sayılı TCK’nın 235 nci maddesinde düzenlenen ihaleye fesat karıştırma suçu için aynı maddenin 1 . fıkrasında öngörülen Kamu kurumu veya kuruluşları adına yapılan mal veya hizmet alım veya satımlarına ya da kiralamalara ilişkin ihaleler ile yapım ihalelerine fesat karıştıran kişi, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

İhaleye fesat karıştırma suçunun;

a) Cebir veya tehdit kullanmak suretiyle işlenmesi hâlinde temel cezanın alt sınırı beş yıldan az olamaz. Ancak, kasten yaralama veya tehdit suçunun daha ağır cezayı gerektiren nitelikli hâllerinin gerçekleşmesi durumunda, ayrıca bu suçlar dolayısıyla cezaya hükmolunur.

b) İşlenmesi sonucunda ilgili kamu kurumu veya kuruluşu açısından bir zarar meydana gelmemiş ise, bu fıkranın (a) bendinde belirtilen hâller hariç olmak üzere, fail hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.”düzenlemesinin ardından yeniden yargılanacak olan Sedefçi ve diğer sanıkların bu ölçüde cezalandırılmaları veya beraat etmeleri gündeme gelecek.

Halı saha ihalesine fesat karıştırmak ve Edirne Su imtiyaz ihalesine fesat karıştırmak gibi iki ayrı davanın görüleceği mahkemenin saat 09:30 da başlaması bekleniyor.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30