banner78
banner25

Savcıya 5 yıl hapis cezası!
Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Uzunköprü Cumhuriyet Savcısının rüşvet aldığı iddiası ile tutuklanmasının ardından başlayan yargılama sürecinde sona varıldı.
Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç’a, 5 yıl hapis cezası verildi.
Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde iş adamı Sungur Kangal'dan rüşvet aldığı suçlamasıyla 1 Haziran 2012 tarihinde tutuklanan ve geçtiğimiz Ekim ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç’ın bugün sonuçlanan davasından 5 yıl hapis cezası çıktı.
5 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 9 ncu duruşmasında tutuksuz yargılanan sanık Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç davaya katılmadı.Sanık avukatları tarafından savunulan Can Karakılıç’ın davadan beraat etmesini talep eden avukatların bu isteği mahkeme tarafından reddedildi.
 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şimşek Küyük’ün davaya karar için ara vermesi sonrasında Can Karakılıç’ın işadamı Sungur Kangal’dan rüşvet aldığı suçunun sabit olduğu,yasa dışı işlerde meydana gelecek hukuksuzluk karşısında nöbetçi olduğu sırada davayı kendine düşürüp kişinin yasal yollardan zarar görmemesini sağladığı anlaşıldığından Sanık Savcı Karakılıç’a önce 6 yıl hapis cezası veren Mahkeme Başkanı Şimşek Küyük, bu cezayı Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptığı için 8 yıla, rüşvet suçunun teşebbüste kaldığı için yeniden 6 yıla indirdi ve mahkemedeki iyi halini de göz önünde bulundurarak 5 yıl hapis cezasına karar verdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30