banner78
banner25

Sanatçıya saygı bu olsa gerek!
Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 14 ncüsü düzenlenen Kırkpınar Fotoğraf yarışmasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen para ödüllerini alamayan fotoğraf sanatçıları sanal alemde isyan bayrağını açtı.

Türkiye Fotoğraf sanatı Derneğinin de desteği ile bu yıl 652 nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinleri Haftası dahilinde düzenlenen fotoğraf yarışmasında eserleri ile mücadele eden ve jüri önünde dereceye girme mücadelesi veren fotoğraf sanatçıları, kendilerine verilen ödül miktarlarını alamamaktan yakınıyorlar.

Dereceye girenlere para ödülü ödemesi bugüne kadar yapılmayan fotoğraf sanatçıları sanal alemde bu tepkilerini dile getirerek Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye adeta ateş püskürüyolar. Ödüllerin ödenmemesini faturasını Türkiye Fotoğraf Sanatı Derneği yönetimine de kesen sanatçılar Tekirdağ Belediyesinin aynı benzer etkinlikleri yaptığını ve bir haftada parayı ödediğini belirterek “ne zaman gitsek Edirne Belediyesi yine para yok, gelirlerimiz hacizli gibi bahaneler üreterek bizi gönderiyorlar.Federasyon artık bu tür belediyelere bu konuda destek vermesin bizide mağdur etmesin”dediler.

Öte yandan bazı sanatçılara şartnamede yazmasına rağmen ödülü posta yolu ile gönderen belediyenin posta masraflarını dahi sanatçıdan kestiğini, yapılan bu işinde yarışma şartnamesine aykırı olduğunu ifade ettiler. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yiğit Yurt 11 yıl önce

sanatın hazzı yetsin!!!!

banner30