banner137
banner25

Şallı
Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı gönderdiği yazılı açıklama ile

geçtiğimiz günlerde tatil için geldiği Antalya'da yaşamını yitiren Romanların kralı olarak bilinen Fiorin Cioaba'nın cenazesine katılmayacaklarını belirtti.

Cioaba'nın cenazesine katılıp katılmayacakları konusunda kendilerine sorular yöneltildiğini ifade eden Şallı, " Geçtiğimiz günlerde Antalya’ya tatil için gelen burada rahatsızlanarak yaşamını yitiren Romanya’da Romanların kralı olarak bilinen Fiorin Cioaba vefat etmiştir. Tüm ulusal basın yazdı.”Romanların kralı öldü”  diye. Tabutu bile konuşuldu. Yazıldı çizildi.Türkiye’nin gündemi bir günde değişti.Ne maharetli imiş rahmetli Fiorin Cioaba Edirne’li Romanlar olarak haberimiz yokmuş.Roman derneği olduğumuzdan dolayı çok kişi beni telefonla arayıp,Cenazesine katılıp katılmayacağımız ve mevlit okutup okutmayacağımız ile ilgili sorular karşısında büyük bir büyük şaşkınlık içindeyim.Ölen kişi Romanya’da Romanların kralı imiş.Aslında kral falan da değildir.Bizdeki çeribaşı neyse orada da odur”dedi.

Romanların kralı olarak bilinen kişinin Müslüman olmadığına dikkat çeken Şallı “Vefat eden kişi Müslüman olmayıp,Türkiye’de yaşayan romanlara da hiçbir faydası olduğunu zannetmiyoruz.ROMFO diye bilinen Roman Forumundan Türkiye’yi temsilen üç kişinin cenazesine katılacağını öğrenmiş bulunmaktayız.Bize göre cenazeye katılacak olan Roman Forumu  rağmetli Fiorin Cioaba üzerinden pirim yapma düşüncesindedir.Rahmetli  ülkesinde 11milyon Romana sahip çıkmış,okutmuş,3 tane de kilise yaptırmış. iyide bize ne?”diyerek Türkiye’de ki romanlara bir faydası olmadığını belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30