banner137
banner25

Sahte kimlikle şirket kurmak tarih oluyor!

Edirne Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Ticaret Sicil Müdürü İsmail Eser tarafından gönderilen bilgilendirme yazısında sahte kimliklerle şirket kurulması olayına dikkat çekildi ve yeni uygulamaya başlanılan bir istem ile bunun önüne geçildiği ifade edildi

Yapılan yazılı açıklamada Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 2010’dan bu yana üzerinde çalıştığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’ni (MERSİS)’in tamamlanarak ülke genelindeki 238 Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün tamamının birbirine bağlandığını ve Şirket kuruluşlarının elektronik ortamda internet üzerinden yapılmaya başlandığı belirtildi.

Çalınan yada kaybolan nüfus kağıtları ile daha önceleri şirket kurulduğunu bununda ciddi sıkıntılara yol açtığını belirten Edirne Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Ticaret Sicil Müdürü İsmail Eser “kaybolan ya da çalınan nüfus cüzdanı, ehliyet ve pasaport ile şirket kuruluşu yapılamayacak, kimse mağdur duruma düşmeyecek. Yıllarca dolandırıcıların binlerce insanı mağdur ettiği kaybolan kimlik ile şirket kurmanın önüne Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ile geçilecek. Vatandaş, kaybettiği ya da çaldırdığı belgesini bildirdikten sonra, T.C. Kimlik numarası ve ad-soyad bilgileri MERSİS'teki kısıtlılar listesine alınacak. Bu listede kaydı olan bilgilerle şirket ya da ticari kuruluş açılamayacak. Böylece başkalarının kaybolan kimlik kartlarını kullanarak şirket veya ticari işletme kuran dolandırıcıların önüne geçilmiş olacak.”denildi.

Kişilerin Ticaret Sicil Müdürlüklerine dilekçe ile müracaat yapmaları durumunda T.C. Kimlik numarası ve adı-soyadı bilgilerin MERSİS'teki ‘kısıtlılar' listesine dahil edileceğini ifade eden yetkililer “Bu listede kayıt olduğu sürece bu vatandaşlar adına yeni bir şirket ya da ticari işletme kurulamayacak. Vatandaşlar yeni kimlik çıkardıktan sonra yeni bir dilekçe ile talep etmesi durumunda bu listedeki kaydı silinecek. Böylece isterlerse kendi şirket ya da ticari işletmelerini kurabilecekler. İlimizde yaşayan veya il dışından, yurt dışından şehrimize gelen vatandaşlarımızın kaybolan ya da çalınan nüfus cüzdanı, ehliyet ve pasaportları ile başka birinin şirket ve ticari işletme kurulması önlemek için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde görev yapan Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne başvurmaları halinde mağduriyetleri önlenecektir”açıklaması yapıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30