banner137
banner25

Resepsiyonda coşku vardı, ruh yoktu!
Cumhuriyetin 90 ncı yol coşkusu Edirne Valiliği tarafından düzenlenen resepsiyon ile adeta perçinlendi.

Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayında düzenlenen geceye çok sayıda seçkin davetli katıldı.Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu’nun da katıldığı resepsiyonda gelen davetlileri Vali Hasan Duruer ve eşi Zeliha Duruer kapıda karşıladı.

Zengin menüsü ile dikkat çeken resepsiyonda davetliler dilediği şekilde yemek yerken, asitli içeceklerin verilmediği gecede alkol ve Edirne’nin meşhur içeceği hardaliye ikram edildi.

Resepsiyonun ilk konuşmasını ev sahibi olarak yapan Edirne Valisi Hasan Duruer bugüne kadar meslek hayatında gördüğü en coşkulu resepsiyona ev sahipliği yaptığını ifade ederek katılımlarından ve gösterdikleri ilgiden dolayı Edirne halkına teşekkür etti.Vali Duruer “buradaki insanların büyük bir bölümü Balkanlardan geldiği için Cumhuriyetin kıymetinin anlaşılmasında büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıktıkları içinde ayrıca Edirnelilere teşekkür ediyorum.Edirne’de göreve başladığımdan bu yana 11 defa yurt dışına Balkanlara gittim.Orada şunu gördüm.Arkamda 75 milyonluk büyük bir güç Türkiye var.Ve bu gücüde yakınen hissediyorsunuz.Ve bu güçle Türkiye’nin nerelere gelebileceğini çok net görebiliyorsunuz”dedi.

Vali Duruer’in konuşmasının ardından sahneye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gelerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.Müezzinoğlu konuşmasında “Ülkemiz 4 bir yanından işgal edilen bir ülke iken, millet adını bir sürü hesapların yapıldığı bir dönemde bu milletin bağrından Selanik’ten çıkan bir lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki 'Hayır bu millet bağımsız bir millettir. Bu millet asla kimsenin boyunduruğunun altına girecek bir millet değildir. Bu milletin gen yapısı, fıtratı sizin hesaplarınıza teslim olmaz' diyerek verdiği mücadele ile genç cumhuriyeti ay yıldızlı bayrağımızın altında bugün geleceğe umutla ve güvenle baktığımız onun bize miras olarak bıraktığı muasır medeniyet seviyesinin üzerine ulaşmak adına el birliğiyle çalışıyoruz ve hep birlikte çalışacağız.Genç Cumhuriyetimizin 90'ıncı yılını kutluyoruz. Ama hemen 90 yılından geriye gidildiğinde Balkanlara ve Rumeli'ye medeniyet sunduğumuz bir bölgedir. O medeniyete başkentlik yapmış bir Edirne, 1350'li yıllardan bu milletin değerleri var, bu milletin medeniyet anlayışı var, sevgisi, hoşgörüsü, barış anlayışı var. İnşallah Cumhuriyetin 2023 yılında muasır medeniyet seviyesini yakalamış ve onun üzerine gitmek hedefi olan bir güçlü Türkiye'yi hep birlikte görmeyi umut ederek, tekrar cumhuriyet bayramınızı kutluyor, daha güzel günlerde, daha coşkulu bayramlarda birlikte olmayı diliyorum”dediBakan Müezzinoğlu'nun Atatürk hakkında söylediği sözler, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Konuşmaların ardından Cumhuriyetin 90 ncı yılı anısına yaptırılan büyük pasta sahneye getirilerek Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu tarafından kesildi.

Son olarak ise gecenin finali Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun salondan ayrılması sonrasında yaşandı.Vali Hasan Duruer dağıtılan Türk Bayrakları eşliğinde salondakilerle birlikte 10 yıl marşını hep bir ağızdan söylediler.

Resepsiyona katılan Bulgaristan Cumhuriyetinin Edirne Başkonsolosu Lubomir Popov ve eşi hanımefendinin ellerinde Türk Bayraklarını sallayarak bu coşkuya eşlik etmesi salonda bulunanlar tarafından büyük takdir topladı.

Resepsiyona Yunanistan’ın Edirne konsolosu Bayan Katerina Varvarigou’da katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin ise resepsiyona katılmaması dikkat çekti.
 



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30