banner137
banner25

Renkler fotoğraflarda kaldı!

Trakya Üniversitesin de okuyan bir grup öğrenci tarafından kurulan ve kısa adı Baobab olan Kültür Merkezi Girişimi'nin ikinci boyama konusunda ki ikinci girişimi de belediye tarafından engellendi.

Talatpaşa asfaltı üzerinde bulunan ve adını merdivenlerden alan Merdivenler durağı merdivenlerini Beyoğlundaki gibi boyamak istediklerini yaptıkları organizasyonla sosyal paylaşım sitesinde gün öncesinden duyuran öğrenciler boyama işi için Edirne Belediye başkanından izin istediler.

Belediye başkanının izin vermemesi üzerine aradan geçen kısa zaman içinde kıvrak bir hareketle merdivenleri boyama işini kendi lehine çeviren Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi aldırttığı boyalarla belediye çalışanlarına merdivenleri boyattı.

Öğrencilerin merdivenleri boyayamaması üzerine Saraçlar caddesine gelen ve burada bulunan Aşk çeşmesi önündeki zemin taşlarını değişik renklerle boyamaya başlayan öğrenciler belediye ekiplerinin uyarılarına aldırış etmeyerek boyama işlemini gerçekleştirdiler.

Konu hakkında açıklama yapan öğrenci temsilcisi ise tüm Türkiye’yi renklerle boyama işinin başladığını belirterek böyle bir çalışmayı sosyal paylaşım sitesinde organize olarak Edirne’de yapmak istediklerini belirterek “biz merdivenleri boyamak istemiştik ancak olmadı.Belediye ve CHP gençlik kolları işi sahiplenerek merdivenleri kendi renkleri ile boyadılar.Bizde Saraçlar caddesine gelerek burasını boyamaya karar verdik.Ancak zabıta ekipleri gelerek bize ceza keseceğini söylediler”dedi.

Caddenin belli bir yerini boyadıktan sonra çok sayıda kişi gelerek hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Zemin taşlarını gökkuşağı renklerine boyayarak Barış vurgusu yapan gençler belli bir süre boyanın kurumasını bekledikten sonra Saraçlar caddesinden ayrıldılar.

Sabaha karşı ise belediye ekipleri tiner,kum ve su ile taşların üzerine yapılan boyaları çıkartarak caddeyi eski haline getirdiler.

Gece çekilen fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinde paylaşan çok sayıda kişinin paylaşımını görerek sabah Saraçlar caddesine gelen bazı kişiler ise caddede renklerin olmadığını görünce şaşkınlık yaşadı.

Akşam saatlerinde gazetecilere yapılan boyama işinin gece ilerleyen saatlerde silineceğini söyleyen belediye yetkilileri ise gazetecileri telefonla bilgilendireceği sözünü vermesine rağmen sessiz sedasız silme işlemini gerçekleştirdiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30