banner78
banner25

Protokol imzalandı
Edirne Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Restorasyon Projesi’nin protokol imza töreni T.C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut’un katılımıyla bugün Sağlık Müzesi'nde gerçekleşti.
Cumhuriyet’in doğuşuna tanıklık etmiş sektörün köklü kuruluşu Abdi İbrahim, Türk kültürüne ve hizmet verdiği sektörün tarihi değerlerine sahip çıkmak ve katkı sağlamak adına önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Abdi İbrahim, Türkiye'yi Avrupa'ya bağlayan, kültürel mirasımızın en yoğun hissedildiği  Edirne’de Sultan II. Bayezid Külliyesi içinde yer alan Sağlık Müzesi’ni restore etme kararı aldı. 
Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını; eğitim, kültür–sanat, toplum sağlığı ve çevre ekseninde yapılandıran Türk ilaç sektörünün asırlık şirketi Abdi İbrahim, projeye destek olarak, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasına ve toplumun entelektüel sermayesinin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. 
Bir asırlık tarihiyle, tıbba ve insanlığa hizmet eden Abdi İbrahim, beş asırlık II. Bayezid Külliyesi’ni restore ederek sağlık tarihimizin de gün ışığına çıkmasına destek veriyor.
T.C. Trakya Üniversitesi bünyesinde faaliyetini sürdüren Sağlık Müzesi’nin restorasyon çalışmalarına,  T.C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer, Trakya Üniversitesi Rektörü Dr. Yener Yörük ve Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut’un katıldığı protokol imza töreni ile başlandı. 
Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut konuşmasında şunlara yer verdi:  “Bir asrı aşkındır tıbba ve insanlığa hizmet misyonu ile çalışan bir şirket olarak içinde doğup büyüdüğümüz bu topluma teşekkür borçlu olduğumuza yürekten inanıyoruz. Bu inançla bugüne kadar kazandıklarımızı her zaman ülkemize fayda sağlayacak yatırımlar için kullandık. Bu sayede uluslararası rekabet gücüne sahip, insana, çevreye, toplumsal değerlere saygılı ve duyarlı bir şirket haline geldik. Sağlık tarihimize ve kültürel varlıklarımıza verdiğimiz değerin göstergesi olarak, beş asırlık muazzam bir tarihi geçmişe sahip "Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi" restorasyonunu gerçekleştirmekten onur duyuyoruz.
“Tıp bilim tarihinin en önemli izlerini taşıyan bu hazinenin restorasyon projesine destek olarak tarihe yolculuk ediyoruz. Geçmiş değerlerimizin gelecekte de yaşatılmasını sağlayarak toplumumuzun entelektüel sermayesine ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Şirketlerin ana faaliyetlerine ek olarak, içinde doğup büyüdüğü bu toprakların tarihine, insanına ve geleceğine sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Gelecek nesillere ülkemizin tarihsel hazinesinin, kültürel varlıklarının aktarılması ve yaşatılmasını önemsiyorum. Dileğim, bu ülkenin değerlerinden güç alarak bugünlere gelen şirketlerin;  duyarlılıkla, sorumlu bir yaklaşımla geçmişten gelen hazinelerimize sahip çıkması ve bu tip projelerin desteklenerek sayılarının çoğalmasıdır.
Sayın T.C. Sağlık Bakanımızın protokol törenine teşriflerinden dolayı büyük memnuniyet duyduk ve güç aldık. Bugüne kadar birçok kıymetli tarihsel varlığımızın yaşatılmasına katkılar sağlayan Sayın Valimiz ile bu projede birlikte çalışmak da bizim için bir ayrıcalık. Diğer yandan Trakya Üniversitesi bünyesindeki bu müstesna hazineye sahip çıkma fırsatı veren Sayın Rektörümüze şükranlarımızı sunuyoruz. Proje hazırlık sürecinde bizden desteklerini esirgemeyen Edirne Gönüllüleri’ne de ayrıca teşekkür ederiz.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30