banner137
banner25

Polisimiz 168 yaşında!
Türk Polis teşkilatın 168 nci kuruluş yaş günü Edirne’de kutlandı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından tertiplenen 10 Nisan Polis haftası kutlamaları hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam ederken, günün anlamını belirten etkinlik Atatürk anıtında yapıldı.
Atatürk anıtına düzenlenen törene Edirne Emniyet Müdürlüğü ve personeli ev sahipliği yaparken il protokolünden kimsenin olmaması dikkat çekti.Atatürk anıtına sunulan Emniyet Müdürlüğü çelengi sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşımız okundu.
Anıttaki tören Edirne Emniyet Müdürlüğüne ait bazı araçların geçiş seremonisinin ardından son buldu.
DSİ 11 Bölge Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenecek olan programa katılan Edirne protokolünü burada Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan karşıladı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile başlayan program sonrasında konuşma yapan Emniyet Müdürü Cemil Ceylan teşkilat hakkında bilgi verdi.Ceylan konuşmasında
teşkilatın 1845 yılında kurulduğunu ve sürekli değişim gösterdiğini belirterek “Türk polisi gelişen çağın şartlarına uygun olarak, hızlı bir şekilde kendini yenileyip geliştirmiş, operasyon gücü ve teknik imkanlarıyla dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından birisi haline gelmiş ve dünyadaki saygın yerini almıştır”dedi.
Temel hak ve özgürlüklerin kullanılabilmesi, açısından polisin yeri ve önemine dikkat çeken Ceylan “ülkemizin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve esenliği, Cumhuriyetimizin temel değerleriyle korunması ve yaşatılması için canını vermekten çekinmeyen Türk Polisi, aziz milletinin hizmetindedir”dedi.
Polisin görev ve zorluklarından bahseden Ceylan Edirne Emniyet Müdürlüğü olarak ciddi çalışmalar içinde olduklarını ve kısa sürede bu çalışmaları tamamlayarak suç ve suçluyla mücadelenin temeli olan önleyici hizmetlerin ön plana alındığı suçluların takibi ve tespitiyle şüphelilerin en kısa sürede yakalanması ve adalete teslimi amacıyla kısa adı MOBESE (mobil elektronik sistem entegrasyonu)sistemini kurduklarını kaydetti.
Yeni Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası hakkında da bilgiler veren Emniyet Müdürü Ceylan “2012 yatırım programına alınmıştı şu anda projelendirme çalışmaları tamamlanmak üzere ve 2013'ün ikinci yarısında ihalesi gerçekleştirilerek temel atma töreni aşamasına gelinecektir”dedi.
Konuşmanın ardından kürsüye gelen ve konuşmasını gerçekleştiren Edirne Valisi Hasan Duruer’de Türkiye'nin çok köklü müesseselerinden birinin Emniyet Teşkilatı olduğuna dikkat çekerek “Türk Polis Teşkilatı tam 168 yıldır bu memlekete hizmet ediyor. Eğer evimizde huzur içinde rahat bir şekilde uyuyabiliyorsak, eğer ticari hayatımızı çok rahat şekilde yapabiliyorsak, dairelerimizde huzurlu şekilde çalışabiliyorsak bunda güvenlik kuvvetlerimizin çok büyük emeği ve gayreti vardır. Polis teşkilatımız son zamanda gerek teknik yönden gerekse eğitim konusunda da geliştiğini müşade ediyoruz. Suçların önlenmesinde, takibinde, suç işlendikten sonra faillerin yakalanmasında son zamanda çok büyük başarılara imza attılar. Ben Polis Teşkilatımızı tebrik ediyorum, gerçekten ciddi çalışmalar yapıyorlar. Edirne özeline gelecek olursak Türkiye'nin en huzurlu kentlerinden bir tanesi. Bunda vatandaşımızın duyarlılığının, devlete bağlılığının ve huzurun tesisinde emniyet kuvvetlerimizin de çok büyük emeği var. Halkımızın gerçekten kanunlara son derece saygılı, duyarlı belki Türkiye'nin en huzurlu kentlerinden bir tanesi”şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından hafta boyunca Edirne ilinde okullar arası düzenlenen şiir,kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.Programın ardından DSİ sosyal tesislerinde düzenlenen kokteyle geçildi.
Törene Edirne Valisi Hasan Duruer,Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi,Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek ve çok sayıda daire müdürü ile diğer yetkililer katıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30