banner137
banner25

Polis dövdü iddiası!

Edirne’de iki gencin polis tarafından dövüldüğü iddiası yargıya taşındı.

Önceki akşam araçları ile seyir halindeyken polis ekipleri tarafından önleri kesilerek durdurulan iki genç polisin baskısına maruz kaldı.

Konu hakkında açıklama yapan ve gece yaşanan olayı anlatan Berkay Dut ve Şahin Pehlivan isimli gençler 16 LV 054 plakalı araçları ile seyir halindeyken polis araçlar tarafından önlerinin kesildiğini ve ehliyet ruhsat sorgusundan sonra kendilerinin polisler tarafınsan darp edildiğini iddia ettiler.

Berkay Dut yaptığı açıklamada “ben arkadaşım Şahin Pehlivan ile beraber Şehit Polis Cem Kerman caddesi üzerinde aracımızla gidiyorduk.Aracı arkadaşım Şahin kullanıyordu.Birden aracımız Polis ekipleri tarafından durduruldu ve ehliyet sordular.Arkadaşımda ehliyetinin yanında olmadığını söyledi.Israrla ehliyet istediler.Sonra aramızda tartışma başladı ve bizi araçtan indirip üzerimizi aradılar ve yere yatırarak ellerimizi kelepçelediler.Hastaneye götürülüp sağlık kontrolünden geçirileceğim sırada ailem olmadan kontrolden geçmem demişim diye doktor kontrol olmak istemiyor diye rapor vermiş.Ancak geceyi nezarethanede geçirdikten sonra sabah yine doktora gittik burada doktor vücudumdaki darp izlerini rapor etti.”dedi.

Yaşanan tartışma sonrasında boğuşmada yaşandığını ifade eden Berkay Dut polisin yerdeyken kendisinin yüzüne vurduğunu ve sırtına ayağı ile basarak darp ettiğini iddia etti.

Kelepçe takma işlemi sırasında bileklerinin yara aldığı ve yüzünde morluklar olan Berkay Dut’un sırtının değişik yerlerinde de darp izleri bulunuyor.

Olay anını anlatan aracın sürücüsü Şahin Pehlivan ise Berkay Dut’un anlattıklarını doğrulayarak kendisine de kötü muamelede bulunulduğunu ve hakaretler edildiğini söyleyerek polislerden şikayetçi olduklarını ifade etti.

Olayı hukuksal zeminde sürdüreceklerini belirten iki arkadaşın avukatı ve Edirne Barolar Birliği Başkanı Özgür Yıldırım ise ülke genelinde son günlerde polisin vatandaşa karşı orantısız gücün moda haline geldiğini belirterek “müvekkillerim gözaltına alındıkları zaman ailelerine avukatına haber vermek istiyorlar ancak bu talepleri hak olmasına rağmen yerine getirilmiyor.Yaşananları anlattılar.Olay adliyeye intikal etmiştir.Olayın sorumluların cezalandırılması için davanın takipçisi olacağız ve elimizden geleni ardına koymayacağız”dedi.

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ise şahısların olay gecesi polisin rutin kontrollerini yaptığı sırada söz konusu aracın polisin kontrol noktasından kaçtığını ve ekiplerin plakası anons edilen aracı gece boyunca aradıklarını, aracın görüldüğü yerde durdurulduğunu ve kişilerin saldırgan tavırlarının dikkat çektiğini belirterek “kişilerden Berkay Dut Edirne Asliye Mahkemelerince aranan bir şahıs ve yakalaması var.Sürücü Şahin Pehlivan ise daha önceden alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyeti alınan bir şahıs.Ehliyetsiz araç kullanmanın yanında yine alkollü araç kullanmakta ve ehliyetin varmı diye sorulduğunda olmadığını söylemekte.Bunun üzerine memurlarımıza hakaretler etmekte ve araçlarına zarar vermektedir.Görevli memurlarımızda karşı koyma neticesinde zor kullanma yetkisini kullanmıştır”diyerek olayla ilgili kendilerinin de inceleme başlattığını ifade etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30