banner137
banner25

Pazarkule zorlanıyor!
Trakya Gümrükleri Başmüdürlüğüne bağlı 6 sınır kapısından biri olan ve Yunanistan’a açılan kara sınır kapılarımızın başında gelen Pazarkule sınır kapısı vatandaşlar için neredeyse eziyet haline dönüşüyor.Küçük ve işlevsellik anlamında yetersiz olduğu fiziki yapısı ile de belli olan gümrük kapısında Edirne iline günübirlik gelen Yunanlı vatandaşların her gün gümrük kapısında yığılması ve uzun süren beklemeleri Yunanlı vatandaşların eleştirisine neden oluyor.Kendileri ait olan gümrük kapısı Kastanies’te ortalama 20 saniyede geçiş yaptıkların belirten Yunanlı vatandaşlar Pazarkule sınır kapısında zaman zaman bir saate varan beklemeler yaşadıklarını belirtiyorlar.
Edirne ekonomisine en çok katkı sağlayan Yunanlı turistlerin bu denli bekletilmesinin ve işlemlerinin uzun sürmesinin turist sayısında düşmeye neden olduğu ifade edilirken uzayıp giden araç kuyruklarının da gümrük alt yapısı ve personelinin yetersiz olduğunu gösteriyor.
Giriş ve çıkış başta olmak üzere, araç muayene ve gümrük kayıtlarının da aynı ortamda yapılıyor olması gümrük kapısının işlevini düşürürken yığılmaların ve anlamsız beklemelerinde en önemli göstergesi olarak ortaya çıkıyor.
Gerek Yunanlı gerekse Türk vatandaşların kullandığı gümrük kapısında uzun süren beklemelerin giderilmesi için giriş ve çıkış kapısısın ayrı olması gerektiğini savunan vatandaşlar “Türkiye’ye giriş mevcut görevlilerin olduğu yerden yapılabilir.Ancak Türkiye’den çıkış araç kaydının yapıldığı Mob kabininin olduğu yerden yapılabilir.Böylelikle yığılma olmaz.Olsa bile çabuk eritilebilir.Yapılacak olan sadece sistemi buraya taşımak çıkışı buradan yapmak”dediler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30