banner78
banner25

Papaz Çıkırık tepki gösterdi!

Son günlerde Bulgaristan’da yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine Edirne'deki Bulgar Sveti Georgi Kilisesi rahibi Aleksandır Çıkırık ve Balkan Türkleri Federasyonuna bağlı bazı dermekler tepki gösterdiler.Yapılan basın açıklaması ile yaşananları kınadıkların belirten 

Balkan Türkleri Federasyon Başkanı Zürfettin Hacıoğlu yaşanan olayları barış içerisinde çözmenin her zaman için iki ülke yaşayanlarının menfaatine olduğunu ifade ederek “yaşanan bu olaylardan dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz.Bu olayların belirli kesimler tarafından yapıldığı açıkça ortadadır.Türkiye’deki Vakıf mallarının iadesinin yaşandığı bu günlerde böylesi olayların olması bu tür olayların hoş görü ile karşılanmadığını açıkça göstermektedir”dedi.

Her zaman barış ve dostluk mesajları veren kilise papası Çıkırık ise “biz hep burada kardeşçe yaşadık ve öylede yaşanmaya devam edeceğiz”diyerek “Bulgaristan'daki arkadaşlara sesleniyorum, böyle bir olay yaşandığı zaman biz burada üzülüyoruz. Onları da buraya davet ediyoruz, burada nasıl güzellikleri paylaşıyoruz görsünler bir daha böyle hatalara düşmesinler. Kabul edilemez olan böyle şeylerin tekrarlanmamasını diliyoruz.Politika yapmak istiyorlarsa bunu parlamentolarda yapsınlar, cami yada kiliselerde değil”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30