banner78
banner25

“Padişah bozuntusu” dediler ve davalık oldular

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren pankartı parti binasına astıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi iki üniversite öğrencisi hâkim karşısına çıktı. ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ iddiasıyla haklarında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen öğrencilerin mahkemesi, Başbakan Erdoğan’a şikâyetçi olup olmadığı sorulması nedeniyle 26 Aralık tarihine ertelendi.
TKP Edirne İl Başkanlığı’nın parti binasına geçen Nisan ayında ‘Padişah bozuntusuna bir çift sözümüz var. Bu halk sana boyun eğmez. 1 Mayıs'ta halk meydanlara çıkıyor’ ifadelerinin yer aldığı afiş asıldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, pankartları bir an önce toplatırken, Edirne Cumhuriyet Savcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede öğrenciler hakkında ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ iddiasıyla dava açıldı.
SAVCILIK: ŞÜPHELİLERİN ATILI SUÇU İŞLEDİĞİ AÇIK
Edirne 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan ve Başbakan Erdoğan’ın da şikâyetçi olduğu davada afişi asan TKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Çavuş ile TKP Havsa İlçe Başkanı Çağlar Akyüz hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. ‘Padişah bozuntusu’ sözleriyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görev yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın kastedildiğinin ‘açık’ olduğu belirtilen iddianamede “Şüphelilerin atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır” denildi.
Davanın ilk duruşmasına çıkan Aykut Çavuş ile Çağlar Akyüz, pankartta yazan yazıların eleştiri sınırları içinde olduğunu ve Başbakana hakaret etmediklerini öne sürdü.
Mahkeme Heyeti, konunun muhatabı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sanıklardan şikâyetçi olup olmadığına sorulmasını kararlaştırdı. Mahkeme, 26 Aralık tarihine ertelendi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30