banner137
banner25

Öztrak “IMF’ye borç verecek halleri yok”
Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen Salı günkü grup toplantısında söylediği İMF’ye 5 milyar dolar borç vereceğiz sözlerini ilişkin açıklama yapan Öztrak” İMF borcunu Başbakan çok tekrarlıyor. Bir kere bu ödediği İMF borcunun 23 milyar borç ödedim diyor, 13 milyarı kendi kullandığı borç. Kullandıysan ödeyeceksin. Ama sen borç ödemesini 2008 yılında bitirdin. Yola bizimle beraber çıkan Brezilya 2005 yılında İMF’ye borcunu ödedi”diyerek eleştirilerini sürdürdü.
Ak Partinin her konuda böyle olduğunu aktaran Öztrak “ Her konuda böyleler. Diyor ki ‘müjdeler olsun, rezervlerimiz 110 milyar dolara çıktı’. Senin rezervin 110 milyar dolara çıktı da senin kısa vadeli borcun ne kadar? Oda 100 milyar. Peki sen nasıl devraldın? Rezervlerimiz kısa vadeli borcun yaklaşık iki katıyken bu iktidara devredildi. Şimdi kısa vadeli borç kadar rezerv var”dedi.
Türkiye’nin kısa vadeli borçlarına oranla rezervleri kendine benzeyen ekonomikler arasında en düşük ülke olduğunu kaydeden Öztrak, “Baksınlar Merkez Bankası’nın raporlarına. Uluslar arası para fonunun borç veriyoruz dedikleri raporlarına baksınlar. Büyük bir aldatmacayla karşı karşıyayız. Eğer sen hakikaten İMF’ye borç verebilecek durumdaysan, niye kamu işçisine para vermiyorsun. Niye asgari ücret günde sadece bir lira zam verdin. Simit parası bu neden o zaman. Ne İMF’ye borç verecek halleri vardır, dışarıdan sıcak para gelmeden bu ekonomiyi götürecek halleri kalmamıştır. Kendileri de bunun farkındadır ve dışarıya sürekli taahhütler veriyorlar. ‘Türkiye’ye parayı getirin muhakkak kazanacaksınız’ diyorlar” şeklinde konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30