banner137
banner25

Özel İdare Yatırımları anlatıldı!

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk düzenlediği basın toplantısında yatırımları değerlendirerek gazetecilere bilgi verdi.

Polis bahçesi kışlık bölümünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Sekreter Öztürk göreve geldiği günden buyana ilk defa basın toplantısı yaptığını ve yapılan çalışmaların mali boyutunu basınla paylaşma gereği duyduklarını belirtti.

2013 yılı başta olmak üzere yapılan faaliyetler ve 2014 yılında yapılması planlanan eylem faaliyetleri hakkında bilgiler veren Öztürk Edirne İl Özel İdaresinin 2013 yılı mali bütçesinin İl Genel meclisi onayı ile 22 milyon 500 bin lira gelir ve 22 milyon 500 bin lira gider, denk bütçe olarak kabul edildiğini belirtti.

Harcamaları kalem kalem anlatmanın yanında bastırılan faaliyet raporları kitabı ve eylem planı kitaplarında da tek tek aktaran Öztrük “Tahakkuk eden gelirin 112 milyon 114 bin lira olduğunu, bu gelirden 100 milyon 764 bin lirasının tahsil edildiğini, kalanın bu yıla devrettiğini ifade ederek “bu gelirlerden elde edilen giderlerden yüzde 45'i araç bakım ve onarımları ile personel giderlerine, yüzde 55'i yatırıma harcanmıştır. Planlarımızın tamamını yapabildik diyemiyoruz ancak hedeflerini yakalamış durumdayız.2013 yılında istenen seviyede bir planlama yaptık”dedi.

İl Özel İdaresinin Genel Hükümetin Yerel hizmetlerini uygulayan bir birim olduğunu hatırlatan Öztürk,birçok konuda yatırıma yönelik hizmetler yaptıklarını ve bunların bazılarında üzerlerine vazife olmadığı halde harcama yaparak tarihi eserlerin onarımı konusunda bazı taşınmaz kültür varlıklarının bakım ve onarımını yaptıklarını kaydetti.Öztürk Vakıflara ait olan taşınmazlara yaptıkları yatırımı esprili bir dille anlatırken “Vakıflar Bölge müdürü değiştikten sonra kendisine bana 2 milyon TL borçlu olduğunu söyledim.Selimiye,Hasan Sezai Hazretleri,çeşmeler,Üç Şerefeli gibi tarihi eserlerin bütün restorasyonunda biz koştuk bunlar senin işin.Ama sonuç itibari ile bunlar bizim.Bunlar bizim işimiz ama ikinci derecede işimiz”dedi.Konuşma esnasında cep telefonu çalan ve uzun süre açmayan Öztürk “Sağlık Bakanımız aramış. Görmedim aradığını”diyerek gazetecilerin “arayın” ısrarlarına rağmen “ben kendisi ile sonra görüşürüm”diyerek konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

Harcama kalemlerinin sıralanması konusunda ciddi bir rakamı irdeleyen gazetecilerin “kültür konusunda ki bu rakam çarpıcı.Bunu biraz açarmısınız?”demesi üzerine “bu para kültür yatırımı içerisinde hiçbir şey değil.Şu 1 milyon 500 bin TL’nin sadece 1 milyon 200 bin TL’sini Edirne’nin kültür değerlerini ortaya çıkarmak için harcadık.Bunlar aslında bizim işimi değil ama biz yinede harcadık.Bunların Balkanlar ayağı var.Balkanlar’ın merkezi olma yolundaki bir Edirne’nin farklı iddiaları var”dedi.

Balkanlar’ın Edirne için önemli olduğuna dikkat çeken Öztürk Balkanlar ile ilgili Hükümetin özel bir politikası olduğunu ve bu konuda orada bulunan insanları ihya etmek,bakmak,keşfetmek,deteklemek ve oradan gelen öğrencilere destek olmanın birinci derecedeki görevi olduğunu söyleyerek bunun tarımsal sulamadan ve köy yolu ile parke taşı işinden de çok daha elzem olduğunu kaydetti.Öztürk “Bir milletin varisi olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin iddialı bireyleri olmak hamasetle değil.Özellikle Edirneli olmak oralara sahip çıkmakla olur.Oralara bir şey yapmakla olur.Biz eğer 92 yıllık bir payitahtın varisleri isek o yılların kültürel mirasını taşımak zorundayız”dedi.

Köy yollarının bozuk olduğuna dair gelen eleştirilere ise “bizim Edirne’de dört ana arterimiz” var diyerek başlayan Öztürk “benim yapacağım yol standardım bellidir.Bunun dışında bir yol standardını karayolları yapar.Bazı yollarımız ne yaparsanız yapın çabuk bozuluyor.Niye? Çünkü kamyon 40 ton.Adam yolda 60 tonla gidiyor”dedi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30