banner78
banner25

Özel çocuklara özel atölye

Edirne Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde, Trakya Kalkınma Ajansı 2012-2013 yılı sosyo-ekonomik kalkınma mali destek hibe programı çerçevesinde gerçekleştirilen Özel Eğitime Muhtaç Bireylerin Toplumla Bütünleşmesi Projesi kapsamında yenilenen Kondisyon Salonu, Ev Ekonomisi Atölyesi ve Seramik Atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

Edirne Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde ki açılış törenine, Edirne Valisi  Hasan Duruer,  Edirne Belediye Başkan Yardımcısı  Ertuğrul Tanrıkulu,  İl Milli Eğitim Müdürü  Hüseyin Özcan, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü  Bilgin Özbaş,  Edirne Bedensel Engellileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı  Adem Düzkes, okul idarecileri, öğretmenler ve  öğrenciler katıldı.

Program, okul öğrencilerinin oluşturduğu dans gösterisiyle başladı. Daha sonra Vali Duruer, Antalya’nın Kemer ilçesinde yapılan Türkiye Bocce Şampiyonasında Türkiye üçüncüsü olan  Bocce takımı öğrencilerinden Mehmet Kaynarca  ve Uğur Sarıoğlu´na hediyelerini verdi.

Edirne Valisi  Hasan Duruer,  törende yaptığı konuşmada, “Trakya Kalkınma Ajansı olarak çok çeşitli faaliyetlere destek veriyoruz. Bunlar ekonomik ve sosyal faaliyetler. Bu sosyal faaliyetler içerisinde verdiğimiz en güzel destek, özel eğitime muhtaç olan çocuklara verdiğimiz destektir. Özürlü olmak insanın elinde olan bir şey değil. Önemli olan zihinlerin özürlü olmamasıdır.  Eğer zihinler özürlü olursa biz özrü yenemeyiz. Özürlü kardeşlerimiz bizim sevdiğimiz insanlar. Onları her zaman seviyoruz. Her zaman yanındayız. Onlara ne yapsak azdır” dedi.

Daha sonra, Edirne Valisi Duruer, İl Milli Eğitim Müdürü Özcan  ve beraberindekiler ile öğrenciler proje kapsamında yenilenen Kondisyon Salonu, Ev Ekonomisi Atölyesi ve Seramik Atölyesinin açılış kurdelasını kestiler. Program, yenilenen Kondisyon Salonu, Ev Ekonomisi Atölyesi ve Seramik Atölyesinin gezilmesinin ardından sona erdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30