banner137
banner25

Operasyon nefes kesti!
Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından Edirne il merkezinde yürütülen ve uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.
Film gibi sahnelerin yer aldığı operasyon İstanbul’dan gelen helikopter’in hava desteği ile yapıldı.Edirne’de ilk defa yapılan hava destekli operasyonda uyuşturucu tacirleri havadan izlenerek kaçış noktaları da engellenmiş oldu.
Edirne merkezli yürütülen operasyonda bir süreden buyana mahkeme kararı ile alınan teknik takip ve dinleme izni ile Havsa, İpsala, Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde satış yapan uyuşturucu tacirlerine adeta şafak operasyonu yapıldı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü bahçesinde toplanan 280 kadar polis Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan’ın talimatı ile hareket ederek 4 ay süren takibin ardından sabah 07:00 da belirlenen adreslerde eş zamanlı operasyon yaptılar.39 ayrı adreste yapılan operasyonda Edirne İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü KOM şube başta olmak üzere Kırklareli Özel Harekât Timi ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri görev aldılar.Özel harekat polisinin özel giysileri ile yaptıkları operasyonlarda uyuşturucu satıcıları karşılarında gördükleri manzara karşısında adeta şaşkına döndüler.
Vergi dairesi altında bulunan Çavuşbey mahallesi süpürgeciler sokak üzerinde yapılan operasyonda belirlenen adresler narkotik detektör köpekleri yardımı ile didik didik arandı.Yapılan aramalarda 32 şahıs gözaltına alınırken bu şahıslara ait olduğu tespit edilen Bonzai, Anfetamin, extacy, esrar, uyuşturucu maddesi ile bu maddenin imalatında kullanılan düzenek, gümrük kaçağı sigara, içki, sahte kimlikler, av tüfeği, pompalı tüfek, tabanca ve av tüfeklerine ait çok sayıda mermi ile uyuşturucu madde satışı sırasında kullanılan telefon ve sim kartları ele geçirildi.
Operasyon kapsamında N.Ç., F.Y., M.R.G., U.G., Ü.G., M.E.K., Ç.G., Ö.A., S.A., H.T., B.D., T.D., E.B., Y.M., Y.A., M.P., O.F., S.A., O.Ç., M.Y., İ.Y., B.G., N.I., S.K., T.B., A.C.K., U.Ş., E.Y., Ö.Ü., R.Ö., Z.H., F.Ö. isimli şahıslar gözaltına alındı.
Emniyetteki sorguları tamamlanan şahıslar sağlık kontrolünün ardından Edirne Adliyesine sevk edilerek hakim karşısına çıkarıldılar.Mahkemeye çıkarılan şahıslardan 9'u tutuklanırken 1 adli kontrollü olmak üzere diğerleri serbest bırakıldı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik kapsamlı, projeli ve planlı çalışmaların kararlılıkla ve aralıksız devam edeceği bildirildi.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30