banner137
banner25

Op.Dr.Çelik

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Edirne Devlet Hastanesi tarafından oluşturulan bir proje ile Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulan projenin onay bulması ile kazandırılan Türkiye’deki ilk Gezici Fizik Tedavi Ünitesi ilk servisine Edirne merkeze bağlı Kemal Köy’de başladı.

Fizik tedavi hastalarının yaş ve ulaşım sorunları göz önünde bulundurulduğunda önemli bir yer tutan tam donanımlı Fizik Tedavi aracı bundan böyle hazırlanan plan dahilinde hastanın ayağına gidecek.Merkeze bağlı köylerde bulunan hastaların listesini köy muhtarları ile birlikte yapan ve belirlenen rut aralıkları ile hastaların ayağına giden gezici fizik tedavi aracı bu sayede yaklaşık 500 hastayı yerinde tedavi edecek.

Doktor kontrolünden geçtikten sonra hazırlanan tedavi yöntemlerini bir plan dahilinde hastaya uygulayan gezici araç personeli bir günde 15-20 kadar hastaya bakabilecek.

İçerisinde son model elektronik tens cihazları,hot pack (sıcak) uygulama pedleri,cold pack (soğuk) uygulama pedleri, infraruj cihazları,split klima bulunduran araç toplam 88 bin TL maliyetli olup Trakya Kalkınma Ajansının hibe projelerinden alındı.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Devlet Hastanesi yöneticisi Op.Dr. Gürhan Çelik araçta 1 fizyoterapist, 1 Fizik tedavi teknisyeni ve 1 şoför bulunduğunu belirterek aracın mobil istasyon olarak belirlenen köy meydanına geldiğini ve sadece alınan elektrik bağlantısı ile aktif hale geldiğini ifade etti.

Çelik yaptığı açıklamada “biz köyde yaşayan insanlarımızın bazı sorunlarını gördük.Mustafa Kemal Atatürk’ün köylü milletin efendisidir düsturunu ilke edindik.Dedik ki eğer köylü milletin efendisi ise biz efendiye hizmet edeceğiz ve yerinde hizmet edeceğiz.Fizik tedavi konusunda gerek ulaşım zorlukları gerekse köydeki işlerin yoğunluğundan dolayı köylümüz tedavilerin geciktiriyor veya ihmal ediyordu.15-20 gün boyunca hastalarımız yan hastanede yatmak zorunda yada 15-20 gün boyunca her gün hastaneye gidip fizik tedavisini olmak zorunda kaluıyo9rlardı.Bunda ciddi bir zaman kaybıydı.Bizde bunu yerinde görerek böyle bir proje gerçekleştirdik”dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İlhan Açıkgöz ise yapılan işin emek isteyen bir iş olduğuna dikkat çekerek yapılan projenin diğer illerede örnek olması gerektiğini söyledi.

Kemal köy muhtarı Erol köse ise yapılan hizmeti devletin en iyi yaptığı hizmet olarak nitelendirerek köylünün büyük bir yükten kurtulduğunu ve hastanın hastaneye gitmeden tedavisini olabildiğini belirtti.

Tedavi olmak için araca gelen hastalardan Sevdiye Aydın ve Saniye Aklan ise ayaklarında ağrılar olduğu için sürekli hastaneye giderek tedavi gördüklerini, yapılan bu hizmetle köylerinde tedavi olarak direk evlerine gitme olanağı bulduklarını kaydederek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30