banner78
banner25

Önce anahtar sonra çay!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TOKİ konutlarının anahtar teslimi yaptıktan sonra Sevil Özmen isimli ev sahibine misafir olarak çayını içti.
 
Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne’ye gelen Bakan Şehit, cam kemik hastası kardeşleri, çocuk sitesini ziyaret ettikten sonra Fırınlar Sırtı mevkiinde Toplu Konut İdaresi tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılan konutların anahtar teslim törenine katıldı.
 
Roman çocuklar tarafından davul-zurna ve çiçeklerle karşılanan bakan, kendisini karşılamaya gelen bayanlarla tek tek tokalaştı.
 
Konutların anahtar teslim töreninde konuşan Fatma Şahin, bulunduğu makamını bir hizmet makamı olarak gördüklerini belirterek son 10 yılın bu anlayış içerisinde geçtiğini söyledi.
 
Halka hizmet hakka hizmet düşüncesiyle yollarına devam ettiklerini dile getiren Bakan Şahin konuşmasını söyle sürdürdü: “Eğitim, sağlık, adalet, emniyet dedik. İşte bugün toplu konutun içerisindeyiz. Yola çıkarken söylediğimiz barınma ve yaşama hakkı toplu konutun özellikle Türkiye geneline baktığımız zaman 500 bine yakın konut çalışması tamamlandı. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde sayın Başbakanımızın talimatıyla 1+1 olarak başlattığımız ve sonrasında 2+1 olarak revize ettiğimiz bir çalışmanın içerisindeyiz. Bütün Türkiye’de 11 bini tamamladık. 40 bini planladık. 2023 yılına kadar ise 100 bin toplu konutu vatandaşımıza kira öder gibi uzun vadede ev sahibi olacağı çok uygun şartları getirdik.”
 
Bu çalışmanın sonucunda bugün anahtar teslimi yaptıkları eserin ortaya çıktığını anlatan Bakan Şahin, romanlar için yapılan konutların ise onların kültürüne, kimliğine ve yaşam biçimine uygun bir şekilde yapılacağını kaydetti.
 
Anahtar teslimi yapılan 176 konut içerisinde 40 tanesinin roman vatandaşların olduğunu söyleyen Edirne Valisi Hasan Duruer de, romanların sosyal ve kültürel yapısını bilmeden bir takım yanlışların yapıldığı kanaatinde olduğunu belirtti.
 
1+1 konutlarının 2+1 şeklinde olmasının aile mahremiyeti açısından daha isabetli olacağını kaydeden Vali, “Mutfaklarla salonların aynı yerde olmasını bir handikap olarak değerlendiriyorum. Daha önce Uzunköprü Kaymakamlığı’nın yapmış olduğu başarılı bir çalışma vardı. 2 katlı bahçeli, müstakil evler vardı. Bunu yeniden değerlendirmekte fayda var. Fakat roman vatandaşlar bu çalışmalardan son derece mutlular. Romanlarla diğer vatandaşlarımız aynı yerde yaşıyor. Bu durum bizim için bir mutluluk vesilesi. Konutların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30