banner78
banner25

Okullarda neler oluyor?

Eğitim yuvası olması gereken okullarımızda son günlerde meydana gelen olaylar ve bunların bazılarının kamuoyuna yansıması,bazılarının ise yansımaması sonrasında tırmanan olumsuzlukların ardı arkası kesilmiyor.

Okul çevrelerinde odaklanan ve çeşitli uyuşturucu nitelikteki maddeleri sattıkları belirlenen kişilerin yanında,öğrenciler okul çevrelerini mesken tutarak sigara en başta olmak üzere çeşitli maddeleri içerek eğitim ve öğrenimlerine devam ettiği süreçte yaşanan gelişmeler eğitimde sorunların olduğunu açıkça gösteriyor.

Edirne’nin en köklü liselerinden olan Edirne Lisesinde yaşanan bir olay öğretmen ve öğrencilerin sabır taşlarının çatladığını iyiden iyiye gösterdi.

Her gün yaşanan ve zamanla öğretmenler tarafından iyi niyet çerçevesinde sümen altı edilen bazı davranışların aksine, bugün yaşanan bir olay öğretmen ve öğrenci arasındaki ilişkilerin tamamen sınırları zorladığını gösterdi.

Öğlen arasında okulun karşı caddesinde bulunan sokak arasında öğrencilerin sigara içtiğini gören okul müdürü İsmail G. öğrencilerin yanına giderek 12. sınıf öğrencisi Arkın A.’yı iddiaya göre önce uyardı ve ardından yüzüne tokat atarak tartışma yaşanmasına neden oldu.Olayı gören öğrenciler arkadaşlarına tokat atılması sonrasında diğer öğrencilerin okul müdürünün üzerine yürüdüğü ve okul müdürünün olay yerinden uzaklaşarak okuldaki makam odasına gittiği belirtildi.Öğrenci Arkın A.ise okul içerisinde kendisine yapılan haksızlığı bağırarak dile getirmeye çalıştıysa da araya giren öğretmenler öğrenciyi sakinleştirmeyi başardılar. Olay yerine gelen polis ekipleri ilk olarak okul müdürü İsmail G.’yi dinleyerek ifadesine göre tokat atmadığını sadece sigara içtiği için elindeki sigaraya vurduğunu belirtti.

Öğrenci Arkın A. ise oku dışında polisle yaptığı görüşmede okul müdürünün yüzüne vurduğu ve arkadaşlarının olayı gördüğünü belirterek okul müdüründen şikayetçi olduğunu belirtti.

Babasını yeni kaybettiği öğrenilen Arkın A. isimli öğrencinin üzerine fazla gidildiğini söyleyen bazı öğretmenler ise okul müdürünün haksız olduğunu iddia ettiler.

Öğrenci Arkın A. ise Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülerek ifadesi alındı.Arkın A. burada da şikayetini yineledi.

Vatandaşlar ise öğrencilerin tüm Edirne’deki okulların çevresinde öbeklendiğini ve çoğunun sigara içerek uygunsuz davranışlarda bulunduğunu belirterek, gençliğin bir kısmının kötü alışkanlıklara mehilli olduğunu kaydederek dikkatli olunması gerektiğini belirttiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kaan arasan 9 yıl önce

Arkadasimi neden kucumsuyorsunuz siz kimsiniz sigara icemez mi

banner30