banner78
banner25

Okul öncesi olimpiyatları sona erdi!
İlköğretim öncesi çocukların beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek, okula adaptasyonlarını sağlamak adına düzenlenen Okul Öncesi Eğitim ve Spor oyunları programı bugün düzenlenen törenle sona erdi.
Şükrüpaşa atletizm sahasında düzenlenen etkinliğe okul öncesi eğitim kurumlarından çok sayıda öğrenci ve çocuklarını izlemeye gelen veliler katıldı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Edirne Belediye bandosunun yerini alması ile başladı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Milli Eğitim İl Müdürü Hüseyin Özcan eğitimin insanların doğumundan ölümüne kadar devam eden bir süreç olduğunu belirtti ve okul öncesi eğitimin önemine değindi.
Özcan,konuşmasında “bu süreç iyi yönetildiğinde bireylerin sosyal ve psikolojik, gelişmelerinde olumlu değişimler yaşanmaktadır. Bu değişimler yaşandığında da geleceğimiz o denli sağlık olacaktır.”dedi.
Okul öncesi eğitimin ilkokul gibi hayati bir önem kazandığını ve bu yüzden dolayı bu döneme önem verdiklerini belirten Özcan “ çocukların zihinsel, psikolojik ve soysal gelişmelerin en fazla yaşandığı bu dönem olan 0-6 yaş aralığı çocukların en fazla eğitime ihtiyaç duyduğu dönem olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocukların duygusal, sosyal ve zihinsel gelişimlerinin yüzde 70, oranında geliştiği bu dönem bu yüzden eğitimde büyük bir önem taşımaktadır. Sağlıklı bir ilköğretim eğitiminin ancak, başarılı bir okul öncesi eğitimin bilincinde olan bakanlığımız, son dönemde okul öncesi eğitime ciddi yatırımlar yapmıştır.Şu anda da okul öncesi eğitim zorunlu eğitim kapsamına alınmış durumdadır. Bütün çabamız çocuklarımızın okul öncesi eğitimden tamamen faydalanması yönündedir ki, okul öncesi eğitim festivali, şu anda yapılan çocuk olimpiyatları bir anlamda bu konuda toplumun bilinçlenmesi ve yetkili kurumların harekete geçmesi açısından son derece önemlidir" dedi.
Özcan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak ta "il Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte 1. Çocuk Olimpiyatlarını gerçekleştirmiş bulunuyoruz.Çekişmeli ve zevkli geçen spor oyunlarıyla ter döken çaba sarf eden, geleceğimizin teminatımızı minik yetenekler çocuklarımız tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; 'ey yükselen nesil, istikbal sizindir, Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz' belirttiği gibi güçlü geleceğimizi oluşturacaklardır. Çocuklarımızı, okuyan düşünen sorgulayan, araştıran, sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştürebilen Sağlıklı ve güçlü gençler olarak yetişmeleri için il müdürlüğü olarak bakanlık olarak çaba sarf etmeliyiz" diye konuştu.
 Konuşmaların ardından 29-30 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen spor müsabakalarına katıldıkları için tüm çocuklarla günün anlamını belirten altın madalyaları verildi.
Madalyalar Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serhat Ocak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ve Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Hatice Gül tarafından verildi.
Milli Eğitim İl Müdürü Hüzeyin ÖzcanGençlik ve Spor İl Müdürü Sehad Ocak
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30