banner137
banner25

ÖDP’liler suç duyurusunda bulunacaklar!
Edirne Haber Gazetesi’nde 16.10.2012 Tarihinde yayınlanan ve gazetenin internet sitesinde www.edirnehaber.org/detay.php?id=24111 adresinde, ayrıca Edirne aktuel haber sitesinde http://www.22haber.com/editor_detail.php?id=33003 halen yayınlanmakta olan Bora Dandinoğlu’na ait “Kadavra” başlıklı yazıda nefret, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu açıkça işlediğinden dolayı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
Dandinoğlu’nun yazısında göçmenler hakkında alenen ayrımcılık yaptığını ve ırkçı bir zihniyetle yaklaştığının belirtildiğini ifade eden ÖDP il başkanı Nevzat Çolak gönderdiği yazıda “Dandinoğlu yazısında ayrımcılık yapmakla yetinmemiş, göçmenlere alenen hakaret etmiş ve aşağılamıştır. Yazının başlığı “kadavra”dır. Yazıda göçmenler için “padişahın sol testisi” gibi bir küfür tabirini kullanmaktadır.Yazıda geçen kelimelerin tek tek ne ifade ettiğinden çok yazının bütününde ortaya çıkan cinsiyetçilik, ayrımcılık, ırkçılık, kin ve nefret dolu söylem önem taşımaktadır. Yazının suç unsurlarını taşıdığı çıplak gözle görülebilmektedir”denilerek bugüne kadar yapılan tüm iyi niyetli yaklaşımlara rağmen kişinin yazısının ilgili internet sitelerinden kaldırmadığı ve bu yüzden dolayı 19.11.2012 günü saat 10:00 da Cumhuriyet savcılığına gerek yazı gerekse şahsı için suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.
Bilindiği gibi Bora Dandinoğlu daha önceleride bir internet sitesindeki rumuzlu yorumundan dolayı yazarı açıkça ölümle tehdit etmiş ve ilgili mahmeke tarafından açılan davada hapis ve denetimin serbesliği konusunda içkili yerlere gitmeme cezasına çarptırılmış ceza onanması için ilgili ceza dairesine göndrilmişti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30