banner137
banner25

O inşaata durdurma kararı çıktı!

Trakya Birlik arka kısmında bulunan Haşim İşcan caddesi üzerindeki 1401 ada 109 parseldeki boş alanda yapılmak istenen inşaata İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahalle sakinlerinin üzerinde çocuk parkı olduğu gerekçesi ile sahip çıktığı ve yeşil alan kalması konusunda direttiği arsada mahalle halkı idare mahkemesine başvurarak inşaatın durdurulmasını istedi.

Edirne belediyesi tarafından son zamanda oldu bittiye getirilerek satışı yapılan ve arsa sahibi tarafından üzerine bina yapılmasına izin verilen arsa için mahalle halkı seferber olunca, iş makineleri dün sabah çalışma yapamadı.İş makinelerinin önüne duran mahalle halkı ile müteahhit firma arasında yaşanan kısa süreli gerginlik polis tarafından kontrol altına alınmıştı.Olayı duyar duymaz gelen ve daha henüz mazbatasını dahi almayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan iş makinelerinin geri çekilmesi talimatı vermiş ve gerekli inceleme yapılana kadar çalışma yapılamayacağını mahalle halkına taahhüt etmişti.

Bugün gelen bir habere göre Mahalle halkının başvuruda bulunduğu İdare Mahkemesi alana inşaat yapılmasına dair kararını açıklayarak “idarenin savunması alınana kadar yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir”dedi.

Buna göre koltuğuna oturacak olan Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ekibi yapacağı inceleme sonrasında olası bir usulsüzlük varsa inşaat ruhsatının iptaline, yok ise bir başka formüle başvurarak mahalle halkının mağduriyetini gidermeyi planlıyor.Her şeyin yasal olması durumunda ise söz konusu arsaya inşaatın yapılması bekleniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30