banner137
banner25

O ARTIK RESMEN BAŞKAN!

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Edirne Belediye Başkanlığına hak kazanan CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan aldığı mazbatası ile bugün resmen kentin belediye başkanı oldu.

Adliye Sarayına gelerek mazbatalarını 2. Ağır Ceza Mahkeme salonunda İl Seçim Kurulu Hakimi İsmail Saltuk’un elinden alan Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ilk tebrik eden Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek ile Adli yargı Komisyonu Başkanı hakim Tayyip Özdurmaz oldu.Mazbatalarını almak için CHP, Ak Parti ve MHP’nin Belediye Meclis üyeleri ile İl Genel Meclis üyeleride salonda hazır bulundu.

Gürkan burada yaptığı ilk konuşmada birlik ve beraberlik mesajı vererek içinde bulunduğu salona atıfta bulunarak “Allah herkese ağır ceza salonlarına bu anlamda gelmeyi nasip etsin.Bizlerde öyle nasip etsin”dedi.

Halkın oyları ile seçilmiş olan ve mazbatalarını alan CHP ,Ak Parti ve MHP’li Meclis üyeleri ile bir arada Adliye Sarayı merdivenlerinde fotoğraf çektiren Recep Gürkan özellikle meclisinin kadın üyeleri ile bir arada fotoğraf çektirerek kadınların yerinin ayrı olduğunu gösterdi.Adliye’deki törenin ardından heyet Atatürk anıtına geçerek burada anıta çelenk koydu,saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşımızı Belediye Bandosu eşliğinde okuyarak göndere bayrağımızın çekilmesini sağladı.

Halkında geniş katılımı ile Atatürk anıtından Edirne Belediyesine başta belediye bandosu olmak üzere Kırkpınar davul zurna ekibi ile beraber yürüyen Recep Gürkan ve beraberindeki meclis üyeleri halkı selamlayarak belediye önüne geldiler.Burada belediye halk oyunları ekibinin oyunları ile karşılanan Gürkan ve beraberindekiler, daha sonra belediye bandosu eşliğinde personelin buket çiçek takdimi sonrasında belediye binası merdivenlerine gelerek halka hitap etti.

Gürkan burada yaptığı konuşmada belediye başkanlığı devir teslim törenini aslında bugün için formaliteden yaptıklarını ve adıl teslimin 30 Mart seçimleri sonarsında sandıktan çıkan oylarla yapıldığını hatırlatarak “içinizden biri olarak, bana bu gururu yaşattığınız için sağ olun var olun. 30 Mart’ta bana diyorlar ki ‘devir teslim yapacak mısınız?’ yaptım arkadaşlar, 30 Mart’ta devir teslimi siz yaptınız, Edirne halkı yaptı, bu gün de sizden aldığım oylarla ve güvenle göreve başlıyorum.  Bugünden itibaren oy vermiş, vermemiş 150 bin Edirnelinin belediyesiyiz, meclisiyiz, belediye başkanıyız. Bugün bizim için artık mensup olduğunuz siyasi partilerin anlayışları doğrultusunda hizmet etme dönemi sona erdi. Bugün hepimiz için 31 belediye meclis üyemizin tamamı için ve belediye başkanınız olarak benim için bir tek siyaset var. o da Edirne’nin ve Edirnelilerin kazanacağı siyaset, hep birlikte bütün partililerle bütün meclis üyelerimizle bunu yapacağız. Hem 2011'de sizin kutsal oylarınızla seçilmiş olduğum milletvekilliğim devam ediyor, ama yarın bitecek. Bir de Edirne Belediye Başkanlığı görevim var. Bugün buraya gelirken yakama milletvekilliği rozetimi takarak geldim. Şimdi hepinizin huzurunda onu çıkarıyorum ve belediye başkanlığına başlıyorum” şeklinde konuştu.

 

Herkesin merakla beklediği ilk icraatı konusunda açıklama yapan Gürkan “ben ilk icraatımı yaptım.Yıllarca Edirne Belediyesi duvarında TC yazısı yoktu ve ben buraya TC yazısını koydurdum. Edirne Belediyesi tabelasında TC harfleri yoktu. Onları koyduk Sabah, TC Edirne Belediyesinde göreve başlıyoruz. Bu kimseye bir gönderme değil. Ulu önder Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının ve Kurtuluş Savaş'ındaki yüz binlerce şehidimizin mirası. Hayatımız boyunca onurla taşıdık, gururla koruduk. Bundan sonra da onurla taşıyama devam edeceğiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu bir serhat kentiyiz. Bunu son nefesimize kadar devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

Milletvekili olarak aday gösterildiğini ve bu kimlikle seçimlere girdiğini belirten Gürkan “Cumhuriyet Halk Partisi Bayrağını 9 Şubat tarihinde buradan indirmişlerdi.Biz 30 Mart günü sizlerin CHP’ye olan desteği ve inancı ile bayrağımızı yine göndere çekiyoruz”dedi ve yakasında bulunan milletvekili rozetini çıkartarak Belediye başkanı olarak görev yapacağını kaydetti.Vekillik rozetinin çıkartılması konusunda sıkıntı yaşayan ve uzun uğraşlar sonrasında çıkartılan rozeti eşine teslim ederek belediye kapısından içeri girdi.

Gürkan’ın burada gazetecilere yaptığı ilk açıklama ise bazı gazetecilere konulan yasaklar konusunda oldu ve gazetecilerin kendisini eleştirmesini istedi. “Gazeteciler bizi eleştirmezse biz doğruları bulamayız,göremeyiz ”diyen Gürkan “Benim siz basın mensuplarından tek istediğim bizi eleştirmeye devam edin. Yürekten söylüyorum, çünkü bizi eleştirdiğinizde doğruları bulacağımızı düşünüyorum.  Her türlü eleştirilere açığız, buna sonuna kadar da saygılı olacağız. Bugünden sonra da Edirne Belediyesinde hiçbir basın mensubu için sınırlama ve engelleme olmayacaktır. Kentin sorunlarını en kısa sürede çözmeye başlayacağız. Çöptü, ulaşımdı altyapıydı, içme suyuydu gibi sorunları çözmek için çalışma başlatacağız. Bugünden itibaren Edirne Belediyesinde CHP’li, AK Partili ve MHP’li meclis üyeleriyle ortak bir paydada buluşacaktır. O ortak payda da Edirne olacaktır” dedi.

Makam koltuğu konusunda hassas olduğunu daha önceki açıklamalarında söyleyen ve yeni odasında makam koltuğunu da yenileyen Başkan Gürkan kendisine yöneltilen sorular üzerine “Makam koltuğunu değiştirdim, o benim prensibim kişisel bir şey değil. Bugüne kadar yeni başladığım her görevde bir tek makam koltuğunu değiştirdim. Burada da onu yaptım. Onun dışında bir değişiklik yok. Bu binanın aslında prestij binası olması gerekiyor. Belediye hizmet üniteleri bilindiği gibi çok dağınık. Şu anda ona bakacak bir lüks içerisinde değiliz. Borçlarımız var, başka üretmemiz gereken kentle ilgili acil hizmetlerimiz var.Özellikle tarihi ve eski olan bu binada başkanlık makamının tuvaletle bağlantısı yok.Bir ihtiyacım olsa benimle görüşmeyi bekleyen kilerin arsından tuvalete gidiyorsunuz.Bu çok kötü ve şık olmayan bir şey.110 yıl önce bu binayı kullananlar başkanlık makam odası olarak burasını kullanmamışlar.Burası manzarası var diye sonradan tercih edilmiş.Asıl başkanlık makam odası orası olmalı.Çünkü o odadan tuvalete direk açılan bir kapı var”diyerek konuşmasını sonlandırdı ve kendisini tebrik için gelen vatandaşların tebriklerini kabul etti.

Gürkan’ın bu telaşı sırasında ailesi ve çocukları ise bir an olsun yanından ayrılmadılar.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30