banner78
banner25

Nehir seviyelerinde artış normal!
Her yıl yaşanan nehir taşkınları bu yılda kendini göstermeye başladı.Bulgaristan’da bulunan barajlardaki su seviyelerinin artması üzerine barajların savaklarından su salınımı ve aşırı kar yağışı Tunca ve Meriç nehirlerinde debi artışına neden oldu.
Aralıksız devam eden ve yer yer etkisini kaybeden kar yağışı yerini soğuk havaya bırakıyor. Taşkın nedeniyle Meriç nehri kenarında bulunan çay bahçeleri ile Tunca nehri kenarında bulunan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi’nin bir bölümü ile Adalet kasrı kısmen yaşanan taşkından etkilendi.
Tunca nehrindeki taşkın nedeniyle Sarayiçi'ne ulaşımı sağlayan tarihi Kanuni ve Fatih köprüleri trafik ekipleri tarafından ulaşıma kapatıldı. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü nehir debilerindeki verilere göre Meriç nehrinin debisi bin 52 metreküp/saniye, Tunca nehrinin debisi 68 metreküp/saniye, Arda nehri ise 580 metreküp/saniyeye ulaştı.
DSİ 11.Bölge Müdürü Yunus Algın yaptığı açıklamada, “Arda nehrinde gerek yağmur yağışı gerekse Bulgaristan’ın barajlardan su bırakması nedeniyle ciddi bir yükselme başladı. Arda nehri 580 metreküp saniye ulaşırken, Tunca nehri ise 68 metreküp/ saniyeye kadar çıktı. Meriç nehrinde yapılan ölçümde ise debinin bin 52 metreküp/saniyeye kadar çıktığını gördük. Bundan sonra su seviyesinin sabitleneceğini ve daha sonra düşeceğini tahmin ediyoruz” dedi.
Öte yandan olası taşından en çok etkilenecek olan yerleşim alanı BosnaKöyde ise şu ana için endişe verici bir durum yok.Meriç nehrinin yatağından kısmen çıkmaya başlaması burada bulunan çiftçileri tedirgin ederken yetkililer durumun alarm seviyesinde olmadığını ve nehir seviyelerinde su seviyesinin düşeceğini söylemesi çiftçilere derin bir nefes aldırttı.
Bosna köyde çiftçilik yapan Murat Koca “muhtar eğer bize bir şey derse biz hayvanlarımızı alıp taşıyoruz.Daha önceki taşkınlarda sıkıntı yaşadık.Şu an endişemiz yok.Haber verirlerse çıkacağız”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30