banner78
banner25

Nehir seviyeleri normale döndü!

Bulgaristan topraklarından doğarak ülkemiz topraklarını geçerek Saroz körfezine dökülen üç önemli nehrin su seviyelerindeki artış mevsim normalleri seviyesinde olarak yorumlandı.

Her yıl yaşanan nehir taşkınlarından dolayı sıklıkla gündeme gelen Edirne’deki Meriç, Tunca ve Arda nehirlerindeki su seviyelerindeki düşüklük yerini normal seviyelere bıraktı.

Yağışların beklenen seviyede olmaması ve kar yağışının etkisini gösterememesinden dolayı nehir su seviyelerinin düşük olduğunu belirten yetkililer son bir haftadır aralıksız olarak yağan yağışların nehir seviyelerindeki su seviyesinin dört kat artmasına neden olduğunu kaydettiler.

Su seviyelerindeki artış konusunda bilgisine başvurduğumuz DSİ 11 Bölge Müdürü Yunus Algın Bulgaristan’ın enerji üretimine yönelik olan barajlarında enerji üretimine geçildiğini bu nedenle su salınımının söz konusu olduğunu ifade ederek “Son günlerdeki yağışlar nehirlerdeki suyun artmasına neden oldu. Buna bir de Bulgaristan'ın enerji üretimine başlaması nedeniyle, nehirlere bıraktığı su eklenince, Meriç Nehrinde su seviyesi 4 kart arttı. Nehrin debisi 100  metreküp / saniyeden, 400 metreküp / saniyeye kadar yükseldi. Tunca nehrinde de aynı şekilde yükseliş oldu. Bugünden itibaren yükseliş, düşüşe geçti. Zaten nehirlerdeki su miktarı kış aylarında olması gereken seviyeye geldi.''şeklinde konuştu. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30