banner137
banner25

Ne değişti ?
Ne değişti!
DSİ 11 Bölge Müdürlüğü ekiplerince bir süreden bu yana Meriç nehrinde devam eden temizlik çalışmalarının bir bölümü tamamlandı.
AB projeleri kapmasında sağlanan finansman desteği ile geçtiğimiz yıllarda yapılan ummalı bir çalışma ile nehrin büyük bir bölümünü temizleyen ancak yeterli boyutta temizlik yapamayan müteahhit firma iş teslimi yaptıktan sonra Edirne’den ayrıldı.
Yapılan temizliğin yeterli olmadığını ve nehrin akışı esnasında kum taşıdığını gören DSİ yetkilileri adacıkların oluşması ile kendi imkanları nezrinde yeniden belli bölgelerde temizlik çalışması yapmaya başladı.Nehre indirilen iki iş makinesi yardımı ile özellikle DSİ ye Meriç nehri rekreasyon sahası karşısında bulunan alanda çalışma yapan iş makineleri sıyırma adı verilen çalışmayı yaparak kuraklıktan kaynaklı ortaya çıkan adacıkları yüzeyden temizledi ve kumu nehrin derin bölgelerine yığdı.
Nehrin ortasında oluşan kum adacıklarının kötü görüntü oluşturduğu için temizlendiğinin açık göstergesi olan iş sonrasında yaptığımız görüşmede yapılan temizliğin görsel anlamda olduğu ve nehrin akışına yönelik bir rahatlatmanın söz konusu olmadığı ifade edildi.
Yapılan masrafa “yazık” diyen DSİ den emekli bir vatandaş “bu iş makinelerinin yaktığı mazotu düşünemiyorum.Yıllardır hep akıntıya kürek çekildi.Boşuna paralar harcandı.Bu iş makineleri saatte 250 TL mazot yakıyor.Tam gün çalışıyorlar ve aylar sürüyor.Ayrıca bu dozerler paletli dediğimiz araçlardan.Yani bunların yürüyüş takımları bu çalışmalar sonunda ıskartaya çıkıyor.Yeni bir takım palet 150 bin TL civarında.Bu masrafın hesabını kim verecek.Astarı yüzünden pahalıya geliyor”diyerek önceki yapılan işe de eleştirilerde bulundu.
Önceki temizliğin 5.5 milyon euro olduğunu ifade eden emekli personel “bu nasıl bir temizlik.10 mil yon TL para heba oldu gitti.AB bu konuda soruşturma açsa,paranın doğru şekle harcanmadığını tespit etse hakkıdır.Bu konuda yeni Valimizin gereğini yapacağına ve bu konuda soruşturma açarak ilgililer hakkında gerekeni yapmasını bekliyoruz”diyerek yapılan çalışmaya olan eleştirisini sürdürdü.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30