banner137
banner25

Müzik halkların ortak dili oldu!
Yunanistan’ın Edirne Konsolosluğu tarafından organize edilen “Kültür Köprüleri”adlı program Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı.
Kültürel anlamda işbirliği başta olmak üzere gelenek ve göreneklerin yaşatılması anlamında Yunanistan Edirne konsolosluğu tarafından yapılan etkinliklerin bir yenisi daha Halk Eğitim merkezi salonunda yapıldı.Komşu ülke Yunanistan’ın Edirne iline en yakın kasabası olan Orestiada’dan gelen müzik ve folklor grubu Edirnelilere muhteşem bir gece yaşattı.Halk Eğitim Merkezi salonunu dolduran çok sayıda izleyici Yunan ezgileri ile eğlenirken halkların ortak dili olan müzik sayesinde de aynı ezgilerde şarkılara eşlik ettiler.
Düzenlenen gecede konuşan Yunanistan’ın Edirne Konsolosu bayan Katerina Varvarigou müziğin halklar arasında görülmeyen bir köprü olduğunu belirterek “müzik sözlere ve açıklamalara gerek duymaksızın, neşe,keder veya sevgiyi aktarabilen yegane sanat biçimidir”dedi.
Konuşmanın ardından Nea Orestiada tarih ve folklor müzesi enstrümanlı Trakya Korosu Türk ve Yunan ortak ezgilerini seslendirerek salonda bulunanlara büyük bir keyif yaşattı.Koronun seslendirdiği şarkılara ise Orestiada Kız Lisesi Dans grubu eşlik ederek, dansları ve folklorik kıyafetleri ile görsel bir ziyafet sundular.
16 eser seslendiren koro İyi ki Birbirimize kavuştuk,Yabancı yerlerden,Kırklarelili kız,Harman yeri,Lianohortarudıa,Haydi Git Anenen söyle,İndirluda,Karaağaç kızı,Güzel İstanbul Kızı,Sanane,tatlı kanaryam,şafak söktü kuşlar kandırdın beni, İnşallah,Hariklaki ve güle güle adlı ezgileri salonda bulunan Yunanlı ve Türk müzikseverlerin ziyafetine sundular.
Konseri gecesine Edirne Valisi Hasan Duruer ve eşleri, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Oretsiada Belediye Başkanı Dimitris Muzas,Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı Edirne temsilcisi Elçi Metin Kılıç, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek ve çok sayıda davetli katıldılar.Bir saat süren konserin sonunda müzik severler konserin kısa olduğundan dert yanarak en kısa sürede yeni bir etkinliğin yapılmasını istediler.


 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30