banner137
banner25

Müfettişler araştıracak!

Edirne Belediyesi tarafından uygulamaya konan ve mahkeme kararı ile eşitlik ilkesine ve hukuka aykırı olduğu gerekçesi ile iptal edilen Toplu Taşıma işi için Ankara’dan gelen müfettişler Belediye’de çalışmaya başladı.

Alınan kararın hukuka aykırı olduğunu, İdare Mahkemesi kararı ile kesinleşmiş olmasına rağmen başta Edirne Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin kararı uygulamamalarının araştırılması için gelen Müfettişler Belediye’de kendilerine ayrılan odada çalışmaya başladılar.

Edinilen bilgiye göre mahkeme kararlarını uygulamayan Belediye Başkanı ve Meclis üyelerine çağrı yapıldığı ve belirlenen tarihe kadar ifadelerinin yazılı olduğu cd veya yazılı metni ilgili müfettişlere teslim etmeleri gerektiği belirtildi.

Belediye Meclis üyelerine gönderilen yazıda “02.02.2011 tarih ve 69 nolu Belediye Meclis kararına göre bütün hat ve güzergahlarda havuz sistemi kuruluncaya kadar, tek kooperatif çatısı altında toplanma ve kooperatiflerin kendi aralarında yapacakları protokol neticesinde kendi içlerinde rotasyonlu olarak çalışma zorunluluğu getiren D maddesinin hukuka aykırı olduğu,eşitlik ilkesine aykırı davranıldığı, söz konusu karar ile müştekilerden para alındığı, diğer kooperatif olan Serhat Birlik ve Belediyeye para vermeye zorlandıkları, bu nedenle menfaatlerinin zedelendiği ve haklarının ihlal edildiğini ileri sürülerek Edirne İdare Mahkemesine açılan dava sonucunda, Edirne İdare Mahkemesinin 26.11.2012 tarih ve E:2011/908 , K:2012/962 sayılı kararı ile dava konusu işlemin iptaline karar verildiği halde, mahkemenin iptal gerekçesindeki hususlara aykırı olarak Belediye Meclisince 02.01.2013 tarih ve 2013/28 sayılı ve 05.06.2013 tarih ve 2013/269 sayılı kararların alındığı,konuya ilişkin olarak Edirne İdare Mahkemesinin 28.06.2013 tarih ve 2013/230 Esas sayılı kararıyla Belediye tarafından yapılan işlemlerinin yürütmesinin durdurulmasına karar verildiği halde mahkeme kararının yerine getirilmediği”iddiaları ile ilgili olarak ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Soruşturma neticesinde kararlara uymayan ve illegal bir şekilde ulaşım sisteminin işleyişine onay veren Belediye  Meclis üyelerine ve Belediye Başkanına  yargı yolunun açılacağı belirtildi.

Müfettiş Gürkan Polat ve Başmüfettiş Mahmut Hulusi Altunel tarafından yürütülen soruşturmanın birkaç güç içinde tamamlanması bekleniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30