banner78
banner25

Müezzinoğlu

Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun da desteğiyle Edirne Valiliği ve il Özel İdaresi tarafından alınan köy meralarını temizleme amaçlı iş makinesinin direksiyonuna Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu geçti.

Meralarda oluşan çalıların temizlenmesi için alınan makinenin tanıtımını yapan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu merada bulunan ilk çalıyı direksiyonuna geçtiği araç ile temizledi.Aracın tanıtımı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu bir gazetecinin “yolsuzlukları da böylemi temizleyeceksiniz?”sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu “Milli iradenin üzerinde oynanmak isteyen oyunları süpüreceğiz. 10 yıldır belki de en büyük başarımız birçok alanda başarılarımız var. Özellikle ekonomide, sağlıkta, ulaşımda çok başarımız var ama bana göre işin temelinde en büyük başarımız milli iradenin hak ve hukukun  korumadaki başarımızdır. Millet iradesiyle oynayan güçlerle yaptığımız mücadeledeki başarımızdır. Milletin ensesinde boza pişirmeye alışanlarla yaptığımız mücadeledeki başarımızdır. Ve inşallah millet iradesiyle yine farklı senaryolarla oynamak isteyenleri yine bu şekilde süpüreceğiz. Biz milletle beraber olmak için bu yola çıktık, milletle birlikte olarak bugünlere geldik. 2002’yi hatırlayan, o günde yine bir çok bulanık havaları, senaryoları tezgahlamak istediler. Ama bizim tek bir derdimiz var bu ülke ve millet Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ve bu millete yakışan muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir yerdir.  Birileri tezgah, birileri senaryo bu senaryolar dün de vardı 1968 darbe ve idam hadisesi nasıl bir senaryo ise 1970’li 1980’li yıllardaki darbe nasıl bir millet iradesiyle oynamışsa 28 Şubat 27 Nisan nasılsa şimdi senaryonun esasında temelinde yatan bu milletin yani Cumhur’a Cumhurbaşkanını seçtirtmemek veya onun istediği birini Cumhurbaşkanı yaptırtmamak. Esasında senaryo hak hukuk veya o yolsuzluk değil. Yolsuzluklarla uğraşmak isteyene zemin her zaman çok açık ve çok net. Onlar yeter ki o alandaki görevlerini iyi yapsınlar. İnşallah onlar da onlara düşer, yolsuzluk görevlerini temizlesinler. Bu ben de olsam bana gelsinler. Bakan çocuğu mu bakan yakını mı veya kayınpederi mi damadı mı hiç fark etmez. Onlara düşen onları temizlemek ama milli iradeye tezgah kurmak değil. Milli irade üzerinde senaryolar oynamak değil.  Benden sonra kim iktidar veya bunlardan sonra kimi getireceğiz değil, bunlar gitsin de kim gelirse gelsin değil, onların haddine düşmez o. Bu hak milletin hakkıdır o da 30 Mart akşamı inşallah sandıkta yine çıkacak”şeklinde konuştu.

Alınan çalı makinesi hakkında bilgi veren Edirne Valisi Hasan Duruer ise Makinenin Tarım Bakanlığı desteği ile alındığını ve bunda en büyük katkının Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun olduğunu belirtti.Vali Duruer “Tarım Bakanlığı’ndan aldığımız 750 Bin Lira destekle çalı makinesini aldık. İlk defa Taşlımüsellim Köyü’nde bir aylık çalışma 250 dönüm arazide çalı temizlemesi yapıldı. Burada dört günlük çalışmayla yaklaşık 160 dönüm temizlendi. Çalı temizleme devam edecek.  Edirne’de 80 bin dönüm arazi çalı var. Hepsini temizleme düşüncesinde değiliz. Bir kısmını arıcılığa bırakmak mecburiyetindeyiz. Bundan sonra peyder pey köylerde 200’er dönüm olmak üzere temizlemeyi sürdüreceğiz. Sayın bakanımıza teşekkür ediyor çalı makinesinin hayırlı olmasını diliyorum”dedi.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30