banner78
banner25

Müezzinoğlu TÜTAGEM'i açtı!

Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu bazı açılışlar ve Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91 yılı nedeniyle Edirne’ye geldi.

Yoğun bir program dahilinde Edirne’ye gelen Müezzinoğlu, ilk olarak Trakya Üniversitesi tarafından yapımı tamamlanan Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi laboratuarının açılışını yaptı.

Yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olan ve kısa adı TÜTAGEM olan Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezinin Edirne’de üretim yapan ve gıdanın yanı sıra tarım işiyle uğraşan çok sayıda üreticiye destek olacağına inanılan tesis toplam 3000 metrekare alan üzerine kurulu.Tesis içerisinde Gıda Analiz ve ürün geliştirme laboratuarı, Enstrümantal Analiz  laboratuarı, Yakıt Analiz laboratuarı,Numune hazırlama  laboratuarı,Makine ve malzeme mühendisliği laboratuarı, Çevre Analiz laboratuarı, Genetik  ve Sitotoksite laboratuarı ve Bakteriyoloji laboratuarı bulunuyor.3 öğretim üyesi,7 adet tam zamanlı uzman kadrosu,2 adet idari personel olmak üzere toplam 12 kişi le hizmet veren tesisin açışlı öncesinde konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Yener Yörük merkezin amacının akademisyenlerin bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilecekleri bir merkez olduğuna dikkat çekerek “merkez dünya standartlarına ulaşmış bir merkezdir.Bu merkezde bölgenin planlanan hedefler doğrultusunda yapılacak olan araştırmalar e4v analizler bölgesel kalkınmaya önemli oranda katkıda bulunacaktır ve üreticimizin ürünlerini başlangıç aşamasında daha tohum aşmasında toprağa düşmeden analizlerine başlayarak son ürün olarak çıktığı noktaya kadar takip edilecek, Uluslar arası akreditasyona sahip bu laboratuarımızın analizleri ile üreticimizin ürünleri hak ettikleri değere kavuşacak,markalaşabilecek uluslar arası pazara sunulabilecektir”diyerek dünyada kriz ortamında alt yapıya bir kuruş harcanmadığını ve sadece üniversiteye on milyonlarca lira para harcanmasının Ülkenin ve Devletin gücünün göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Rektör Yener Yörük’ün ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yapılan yatırımların bölge için önemine vurgu yaparak Ar-Ge çalışmasının öneminden bahsetti.Özellikle Türkiye’nin ilaç konusunda artık yıllarca yaşanan sıkıntıları aştığını ve ilacı tüketen değil üreten bir toplum haline geldiğini belirten Müezzinoğlu “Ar-Ge çalışmaları, teknolojik çalışmalar belki ülkemizde biraz gecikmeli başladı. İhmal ettiğimiz bir alan. Son 10 yılda Ar-Ge'ye gerek bütçe açısından gerekse mantalite olarak çok önemli bakış açısı yakaladık. İnşallah bu millete ait, milletin patentini taşıyacak ilaçları üretebilme konusunda  önemli noktalara geldik. Yalnız ilacı tüketen değil, tüketileni de marka olarak üretebilen bir bir vizyonu ülke olarak yakalayacağız. Tıbbi teknolojide önemli süreçlerin arifesinde olduğumuzu söyleyebilirim. Bugün açılışını yaptığımız bu bölümün, araştırmalarda söz sahibi olacağını inanıyorum. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından tesisin açılışını yapan Bakan Müezzinoğlu daha sonra yetkililerden tesis hakkında bilgiler aldı.Bilgi alışı sırasında tesisi dolaşan Bakan Müezzinoğlu ile tesiste görevli bir mühendis arasında ilginç bir diyalog yaşandı.Bayan teknisyen “Tarım Bakanlığına ve diğer yerlere gıda mühendisi alımı yok.Gıda Mühendisi arkadaşlarım için üzüntü duyuyorum.Sizi yakalamışken bunuda iletmek istiyorum.”diyerek personel eksikliğini dile getirdi.Bakan Müezzinoğlu ise “sizlere çok ihtiyacımız var”diyerek tesisten ayrıldı.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30