banner137
banner25

Müezzinoğlu sigara konusunda aileleri uyardı!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu sigara konusunda anne ve babalara seslenerek, “medyadan ve kamuoyundan duyarlılığın artmasıyla ilgili destek istiyoruz. Özellikle annelerden ve babalardan ne olur sigaranın kötü örneğinin evlatlarınıza göstermeyin, kötü kokusunu da evlatlarınıza ve çevrenize koklatmayın” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’de katıldığı toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu ‘9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada 5 yıl önce sigara ile mücadele kampanyası başlattıklarını ifade ederek, akciğer kanserinin bu süreçte durakladığını belirtti. Bakan Müezzinoğlu, “Akciğer kanserinin en önemli sebebi sigaradır. Kanserde 3 faktörden 1 tanesi sigaradır, sonra alkol ve obezite geliyor. Dolayısıyla sigara 1’inci sırada, biz Türkiye olarak başlattığımız, tütün ve sigara ile mücadele kampanyasında son yıllarda akciğer kanserinde duraksamayı yakaladık. Ama hala erkeklerde akciğer kanseri 1’inci sırada o nedenle bu kampanyaya duyarlılıkla devam edeceğiz. Sabahleyin Çorlu’da dünya sigarayı bırakma günü dolayısıyla sigarayı bırakmış 3 vatandaşımıza hediye çeki verdik. Halk Sağlığı Müdürlüklerimiz bunu Edirne’de ve diğer 81 ilimizde bunu yapıyor. Ama buradan medyadan ve kamuoyundan istediğimiz bu kampanyaya duyarlılığın artmasıyla ilgili destek istiyoruz. Özellikle annelerden ve babalardan ne olur sigaranın kötü örneğinin evlatlarınıza göstermeyin, kötü kokusunu da evlatlarınıza ve çevrenize koklatmayın diyorum. İnşallah gelecek yıllarda daha başarılı sonuçları almayı da temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30