banner137
banner25

Müezzinoğlu “partisi onu kapının önüne koydu!“

Partisinin aday proje tanıtım toplantısına katılan ve burada salonda bulunanlara hitaben bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu CHP’nin Belediye başkanı adayı olması muhtemel kişisi olan Milletvekili Recep Gürkan’a yüklendi.Gürkan ile yetinmeyen Bakan Müezzinoğlu Sedefçi içinde “partisi onu kapının önüne koydu”dedi.

Mimar Sinan Kapalı Spor salonunda yapılan tanıtım toplantısına Makedonya Devlet bakanı Hadi Nezir,İstanbul Ak parti Milletvekili Hüseyin Bürge,Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci,Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen ve çok sayıda partili katıldı.

Tanıtım toplantısında ilk konuşmayı yaparak Edirne için yapacaklarını ve projelerini anlatan Ak parti Edirne Belediye Başkan adayı Prf.Dr.Ahmet Günşen “Tarihi, kültürel ve mimari zenginliklerinden yararlanamayan bir Edirne var. Ben bunu değiştireceğim. Sözlerle, boş vaatlerle değil; somut iş ve icraatlarımla bu şehri uçuracağım. Edirne’miz, potansiyeli olmasına rağmen fırsatların kullanılmamasından dolayı pek çok şeyden mahrum kalmaktadır. Ben bu fırsatları en iyi şekilde değerlendireceğim ve Edirne’mizi uluslararası organizasyonların, uluslararası konferansların yapıldığı bir merkez haline dönüştüreceğim”diyerek Edirne’nin il plaka kodu olan 22 sayısına eş değerdeki 22 adet projesini yineledi.

Konuşmanın ardından kürsüye gelen Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir bir program dolayısıyla uğradığı İstanbul programı dönüşünde Edirne’ye uğradığını ve burada yapılan etkinliğe davet edildiğini belirterek kısa bir konuşma yaptı.Bakan Nezir “bu çorbada tuzumu olsun”diyerek  başladığı konuşmasında “Balkanlar bizim baş şehrimizdir.Bugüne anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti devleti çin Balkanlar çok önemli bir yerdir.Ne kadar yakın doğu ve Kafkaslar önemli ise Balkanlarda Türkiye için çok önemlidir.Ecdadımız önce Balkanlar’ı almış ve 90 yıl sonra İstanbul’u fethetmiştir.Rumeli Türkçesi ile önce arkasını daha doğrusu sırtını sağlama almışlardır.Balkanlar Türkiye için bir arka bahçedir.Kader böyleymiş.Kimimiz orada kimimiz burada.Bizim aldığımız bir emanet var o emanete hiç bir zaman ihanet etmedik ve bizler hala orada görev başındayız”diyerek seçim çalışmalarında başarılar diledi.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu Edirne belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin aday gösterilmeyeceğini duyduğunu ve muhtemelen Recep Gürkan’ın aday olacağını kürsüden söyleyerek Sedefçi’yi destekler nitelikte kısa bir konuşma yaptı ve “Uzun süre Edirne’ye hizmet etmiş eksiği ile kusuru ile yanlışı ile hatası ile ama bugün partisi onu kapının önüne koymuş olan Hamdi sedefçi kardeşime teşekkür ediyorum.Eksikliklerini millet affetsin,hatalarını millet affetsin.Hukuki bir suçu varsa onun gereğini hukuk yapsın.Ama biz bu ülkeye bu millete, hele hele milletin seçtiklerine asla çamur atmak millet seçtiklerini çöp gibi kapının önüne konulmasını asla doğru bulmayız”dedi.

Recep Gürkan’ın adaylık konusunda isminin geçmesine ise “Recep kardeşim recep Gürkan şayet kesinse, üç yıl önce milletvekili adayı iken bende milletvekili adayıydım.Beni suçlamak için beni,zayıf bırakmak için,beni zayıf noktamdan vurmak için, bana dedi ki “benim evim Ankara’da olacak. Seninki nerede olacak?” dedi.Şimdi eyy Recep Gürkan,senin evin nerede olacak?Üç yıldır Edirne sokaklarına, Müezzinoğlu kadar geldin mi? Üç yıldır Edirne’ye şu taşı diktim diyebilecek misin?lafla peynir gemisi yürümez.Emek ister,alın teri ister,vatandaşı sevmek ister,vatandaşla omuz omuza gönül gönüle olmak ister.Ama yinede partin için hayırlı olsun.Ama Edirne için üç yıldır yaptığın üç kalem hizmeti söyle ki,Edirnelinin karşısına çıkabilesin.Yalnız soru önergeleri ile siyaset olmaz.Yalnız suçlamak ile siyaset olmaz.Yalız iftira atmak ile siyaset olmak.İş gerekir iş”diyerek ilk eleştirisini yaptı.

Öte yandan partililerin çalışması gerektiğini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu “Komşunuzun elini sıkacak komşunuzun kapısını çalacaksınız.49 gün kaldı kapı kapı gezerek elleri sıkarak gönülleri fethederek Edirne’nin baronlarına Edirne’yi teslim etmeyerek başaracağız.Bakınız ilk defa bir kelime söylüyorum.Edirne’nin baronları diyorum!Edirne’nin baronları Edirneliyi sömürüyor.Edirne’nin baronları Edirnelinin canlarını hortumluyor.Bunlara fırsat vermeyin.Bunların hortumlarını beraber keselim”diyerek seçim çalışmalarına hız verilmesini istedi.

Konuşmaların ardından Klarnet Virtüözü Serkan Çağrı ile Edirneli Akordeon Sanatçısı Evrim Kaşıkçı ve arkadaşlarının bazı Rumeli türkülerini birlikte seslendirmeleri ile sona erdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30