banner78
banner25

Müezzinoğlu
Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu düzenlediği basın toplantısı ile 2012 yılını değerlendirdi.
Yapılan değerlendirmede ülke genel siyaseti başta olmak üzere Edirne ile ilgili konuları da değerlendiren Müezzinoğlu iyisi ile kötüsü ile bir yılı geride bırakmak üzere olduklarını belirtti.
Ak Parti İl Başkanı ve Merkez İlçe Teşkilat başkanı Yunus Ekşi’nin katılımı ile yapılan değerlendirme toplantısında ilk sözü İl Başkanı Av.Müjdat kahve aldı.Kahve 2012 yılı içerisinde Edirne yatırım anlamında pastadan büyük bir dilim aldı diyerek yatırımların devam edeceğini ve çağdaş Edirne için gereken ne varsa yapılacağını kaydetti. Yatırımlara değinen Kahve ''Uzun yıllardan beri kentimizin hayali olan, Karağaaç bölgesine alternatif köprü yapılacak. İhalesi yapıldı ve sonuçlandı. Artık çalışmalar başlayacak. Tarihi köprüler trafik yükünden kurtulacak. Taşkınlar nedeniyle yolları kapatmak zorunda olamayacağız. Yine yer sorunun çözülmesiyle temel atma aşamasına gelen 400 yataklı devlet hastanesinin de yapımına başlanacak.Ayrıca yeni yılda gençlik merkezininde temeli atılacak. Çakmak Barajıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Ana gövde inşaatı büyük oranda tamamlandı. Şimdi iletim kanalları ve sulama kanallarının ihalesi yapılacak''şeklinde konuştu.
Kahve, 2013 yılının tüm Edirne halkına sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.
Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’na haksız eleştirilerin yapıldığına yer yer şahit olduklarını belirten Kahve “bugüne kadar hep söyledik.Bizim vekilimizden daha çok Edirne’ye gelen varsa bütün eleştirilere saygı göstereceğimizi ve özür dileyeceğimizi beyan etmiştik.Ancak muhalefet vekillerinden bu konuda bir şey gelmediği için haklılığımızı görmüş olduk”dedi.
Daha sonra sözü alan Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ise ülke geneline dair politikalardan özetlemeler yaparak Türkiye'nin sivil, demokrat ve özgürlükçü bir anayasaya sahip olması gerektiğini ifade etti ve Türk milletine yakışır bir anayasa oluşturmayı planladıklarını anlattı.
2012'de mecliste yoğun bir çalışma yaptıklarını anlatan Müezzinoğlu, ''Zaman zaman kamuoyunun hoşuna gitmeyen konular olsa da yoğun çalışmalı bir dönemi geride bıraktık. Keşke başarabilseydi dediğim 2 konu vardı. Bir tanesi seçilme yaşının 18'e indirilmesiydi. Ama CHP ve MHP'nin negatif tavrı yüzünden gerekli anayasa değişikliği yapılamadı'' şeklinde konuştu.
Ülkenin dinamiklerini, siyasi kültürü, demokrasiyi güçlendirecek adımlar atmak için geçlere daha fazla önem vermek gerektiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
''Diğer bir konu da yerel seçimlerin erken tarihe alınmasıydı ama muhalefet partisi destek vermedi. Genelde iktidar seçimden kaçar bizde muhalefet seçimden kaçtı. Er veya geç o sandık milletimizin önüne gelecek. Biz vatandaşımıza zorluk olmasın diye uğraştık. O zorluklar AK Parti için değil CHP'liler için daha problem olacaktır.''
Türkiye'nin en temel sorunlarından bir tanesinin terör olduğunu, verilen şehitler nedeniyle toplumsal barış ve huzur adına sıkıntılı bir yılı geride bıraktıklarını anlatan Müezzinoğlu, 2013 yılında profesyonel kişilerden oluşan eğitimli güvenlik güçlerinin terörle mücadelede büyük başarılar elde edeceğini vurguladı.
Edirne ile ilgili konulara ve yatırımlara da değinen Müezzinoğlu köprüler ile ilgili yöneltilen bir soru üzerine “bu benim en mahcup olduğum konu.Hemen olacak gibi olan bir hadise iki yıldan buyana tamamlanamadı.Bazen bürokrasi böyle işliyor.Bana söylenen bile bazen tam olmuyor.Bu konuda söyleyecek cümle bulamıyorum mahcubuz”dedi.
Köprülerin aydınlatılması ile ilgili soru üzerine ise müsteşar ile görüşüldüğü cevabını vererek “bana müsteşarım köprülerin aydınlatılmasının olup olmadığını sordu.Bende yapıldığını ancak olup olmadığını konusunda kendisinin Edirne’ye gelerek yerinde görüp karar verilmesinin daha uygun olacağını söyledim”dedi.
Ergene Nehri temizliği ile ilgili de açıklama yapan Müezzinoğlu suyun eskiye göre daha iyi olduğunu ifade etti ve Ergene Nehri'nden 2014 yılının sonunda 2. sınıf su akacağını kaydetti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30