banner78
banner25

Müezzinoğlu

Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’de bir iş yerinin açılışına katıldı.

800 kişilik öğrenci yurdu ve restoran işletmesinin açılışı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu gündemde olan grip salgını ile ilgili olarak rakamların geçen yılki rakamlardan daha düşük olduğunu ifade etti.

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü olması nedeniyle gazetecilerle Edirne’de bir araya gelen Müezzinoğlu’na gazetecilerde sürpriz yaptı.10 Ocak günü dünyaya gelen Müezzinoğlu’nun 59 ncu yaşını bir pasta ile kutlayan gazetecilerin sürprizi karşısında duygulandığını ifade eden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu “her birinizin doğum günlerini belki kutlayamam ama hepinizin ömürleri sağlıklı ve bereketli olsun”diyerek pastanın ilk dilimini kendine ve sonraki dilimini ise eşi Faize hanıma vererek gazetecilere teşekkür etti ve çalışan gazeteciler günü nedeniyle Sağlık Bakanlığı logolu hediyelerin içinde bulunduğu hediye paketlerinide gazetecilere dağıttı.

Grip salgını ile ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Müezzinoğlu"Geçen yıl Eylül ve Mayıs ayları arasındaki gribe yakalanan vatandaş sayımız 6-7 milyon, Eylül ayından bugüne kadar gribe yakalanan vatandaş sayımız yaklaşık 1 milyonlara yeni geliyor.Buda geçen yılki rakamlardan daha aşağıda olduğumuzu gösteriyor”dedi.

Obezite ile mücadele konusunda 2014 yılında daha kararlı bir çalışma yapacaklarını yöneltilen bir soru üzerine aktaran Müezzinoğlu “2014'ten itibaren de hareket ve sağlıklı beslenme merkezli bir obeziteyle mücadeleyi yürüteceğiz. Bu anlamda en çok desteği medyadan bekliyoruz, her vatandaşa gence ulaşacak şekilde ulaşmamız lazım. Şu anda toplumumuzun 3'te biri yaklaşık yüzde 31-32'si obez grubu içerisinde. Beş yıl öncesine kadar bu sayı hızlı bir şekilde arttı. Mücadele etmezsek daha da artacak. Özellikle toplu yemek üreten yemek sanayiyle görüşmeler ortak çalışmalar daha yoğun olacak. Tuz ve beyaz ekmekle mücadeleyi bilimsel şekilde yapmamız lazım. Tuzu elimize almaktan uzak durmalıyız”dedi.

Basınına obezite ile ilgili mücadelede önemli bir görev düştüğünü aktaran Müezzinoğlu “Sigarada olduğu gibi obezite ile ilgili dünyaya örnek olacak bir çalışmayı yapacağız. Bu mücadelede en büyük pay medyanın olacağı için 2014 yılı sonunda medyaya ödül vermek

istiyorum”dedi.

Obezite ile ilgili okullarda da bilgilendirme çalışmaları yapıldığını,Milli Eğitim Bakanlığı ile müşterek bir çalışma içerisinde olduklarını da aktaran Bakan Müezzinoğlu “Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşüyoruz gerek okul bahçesindeki düzenlemeler, gerekse okulların fiziki mekanlarında hele hele bundan sonra yapılacak olan okullarda mutlaka çocukların beden eğitim derslerinin dışında okul müdürü, öğretmenlerde günlük aktivelerine hareketi de koyabilsinler. Okullarda da fiziki mekan olarak hazırlayacağımız, koşulları da hazırlıyoruz. Çocuklar için gençlerle bir arada çalışarak yeni oyun senaryoları hazırlamamız gerekiyor”dedi.

Grip enfeksiyonu konusunda bu yılki rakamların 1 milyon seviyesine ulaştığını aktaran Bakan Müezzinoğlu bu sayın geçen yılla mukayese edildiğinde düşük olduğunu ifade ederek “Eylül ayından Mayıs ayına kadar, grip enfeksiyonu zaman zaman çıkışlar, inişler yapıyor. Geçen yıla göre bu zamana kadar yaşadığımız, geçen yıldan çok değil, daha az. Geçen yıl Eylül ve Mayıs ayları arasındaki gribe yakalanan vatandaş sayımız 6-7 milyon, Eylül ayından bugüne kadar gribe yakalanan vatandaş sayımız yaklaşık 1 milyonlara yeni geliyor. Mayıs ayına kadar bu şekilde devam edersek, bu sene 3 milyonlarda olacak. Şu anda 2012 ve 2013 grip periyodunda olağanüstü bir pozitif yok, tam aksine daha az bir grip muhataplığı var, ilaç sıkıntımız da yok”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30