banner78
banner25

Müezzinoğlu “basına yapılan saldırıyı kınıyorum”

Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Edirne’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Keşan ve Uzunköprü temaslarının ardından Edirne’ye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ilk olarak geçirdiği rahatsızlık sonrasında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren iş adamı Fehmi Irmak’ın Kıyık Yeni Camide kılınan cenaze namazına katıldı.Cenaze namazının ardından Edirne Valiliği’ne geçen Bakan Müezzinoğlu çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.Anadolu Ajansı muhabirinin yönelttiği ve Bayburt'ta meslektaşlarının uğradığı saldırı hakkındaki görüşlerini sorduğu Bakan Müezzinoğlu “Saldırıyı kınıyorum. Kamu hizmeti yapıyor basın mensubu arkadaşlarımız. Herhangi bir basın mensubuna saldırıyı doğru bulmak veya haklı bulmanın bir meşruiyeti olmaz. Kim yaptıysa, nereden geldiyse basın mensuplarına saldırıyı kınıyorum" dedi.

Anadolu ajansı gibi güçlü bir kurumun 90 yılı aşan bir geçmişi olduğunu ve dünya ajansları ile ölçüşebilecek kapasiteye eriştiğini belirterek “Bu kuruluşları gündelik basit çıkarlarımız için zedelemek yıpratmak yerine, onları güçlendirerek, onlara destek olmamız lazım. Ben Anadolu Ajansı'nınTürkiye'nin tarihi geçmişindeki önemli stratejik rolüne, tarihi gelecekte de çok daha güçlü devam edeceğine inanıyorum. Geçiş dönemleri bunlar, seçim ve seçim sonuçları. Neticede üç gün sonra taşlar yerine oturmuş olacaktır. Günlük siyasi tartışmaların içerisine milli kuruluşların sokulmaması gerekiyor.”dedi.Öte yandan Cihan haber ajansının da seçimlerde yaptığı manipülasyon haberlerine ilişkin olarakta Cihan haber ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Bakan Müezinoğlu “Arkadaşlar bakın ben özellikle milli dediğim kelime, ülkenin ve cumhuriyetin kuruluşunda rol oynamış, tarihi geleceğimizde rol almış... Cihan Haber Ajansı veya bir başka ajans, bunların da kendi saygınlıklarını korumakla ilgili sorumlulukları vardır. Kendi saygınlıklarını korumak onların kendi özel yönetimlerinin sorumluluğudur. Onları eleştirmek veya savunmak bana düşme”diye cevap verdi.

Yurt dışından gelerek Türkiye’de çalışma imkanı sağlanan ithal doktorlara ilişkin olarak yöneltilen bir soruya cevap veren Bakan Müezzinoğlu “Çalışma Bakanlığımız da Pazar günleri resmi tatil günlerinde özel hastanelerin bütün branşlardaki hekimlerin çalışmasını tatil statüsüne almak gibi bir çalışması var. Bu vatandaşımızı mağdur edecek bir düzeye gelirse biz Çalışma Bakanlığımızla görüşürüz. Vatandaşımızı hele hele sağlık alanında bugüne kadar hiç mağdur etmedik, daha iyinin peşindeyiz. Daha kolay ulaşılabilirliğin peşindeyiz. Hekimlerimizin de hak ve hukukunu koruyacak bir değerlendirmeyse ve vatandaşımızı mağdur etmiyorsa bunu Pazar günü berberler çalışıyor mu? Kuaförler, terziler çalışıyor mu? Ha biz 24 saat hizmet veriyoruz tabii ki ama acil hizmetler bu anlamda devreye girer yoksa dahiliyecisi de olacak, çocukçusu da olacak, gözcüsü, cildiye uzmanı da olacak dersek o zaman bu mesleğin de çalışanlarının hak ve hukukunu değerlendirmek gerekir. O nedenle oralarda nöbet ekipleri kurulur. Kamu hastanelerinde olduğu gibi statüler o şekilde belirlenir”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30