banner137
banner25

Molotofçular yargı önünde !
Edirne’de faaliyetlerini sürdürme gayreti içerisinde olan PKK terör örgütü üyesi oldukları belirlenen 6 kişi Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.26 Aralık gecesi Şükrüpaşa Mahallesi İlhami Ertem Caddesi üzerinde bulunan bir marketin giriş kapısı önüne 2 adet Molotof atarak kayıplara karışan saldırganları polis yaptığı titiz çalışma ile kısa süre içinde yakaladı.Terör örgütünün şehir yapılanmaları doğrultusunda Edirne’de bulunan bazı evlerde şok baskınlar yapan Emniyet Müdürlüğü ekipleri gerçekleşen Molotof saldırısının üzerinden 12 saat geçmeden olayın faillerini yakalamayı başardı.
Saat 22.00 sıralarında market önüne geldikleri görülen ve ellerinde bulunan iki adet molotofu ateşleyerek market kapısından içeri atan el ve yüzleri belli olmayacak şekilde kapatılan iki kişi kısa sürede ola yerinden kaçmayı başardılar.Market içerisinde bulunan çalışanların kasalarda hesap yaptıkları kamera görüntülerinde de anlaşılırken olayın sıcaklığı da saniye saniye kameralara yansıdı.Market ön kısmının kısa sürede alev alması ile yangına ilk müdahaleyi yine içerideki çalışanlar yaparak yangın söndürücülerle yangını büyümeden söndürdüler.
Olayın yaşanmasının ardından olay yerine gelen çok sayıda polis çevrede geniş çapta güvenlik önelimi alırken olayın faillerinin yakalanması içinde çalışma başlattılar.Gecenin sisli olması emniyete ait bazı kameralardaki görüntülerin net olmasına engel olurken genişletilerek yapılan çalışmada olayı gerçekleştiren şahısların belirlendiği ve kaldıkları yerlere düzenlenen baskınlar sonucunda olayda kullandıkları eşyalar ile birlikte yakalandılar.
Edinilen bilgiye göre olayı gerçekleştirdikleri belirlenen inşaat işçisi E.B. ile F.A.nın olayda kullandıkları kıyafetler ve Molotof yapılımda kullanılan benzin,şişe ve üstübü parçalarıda suç delili olarak ele geçirilen emareler arasında yer aldı.
Yapılan sorgularında olayın talimatını Trakya Üniversitesinin örgütün yapılanmasından sorumlu olan öğrencisi M.Ö. den aldıkları, Z.K.S.G. ve R.G. isimli öğrencilerinde kendilerine yardım ettikleri belirlendi.
Öğrencilerin evlerinde yapılan aramalarda ise yine çok sayıda örgüte ait propaganda malzemesi ile terör örgütü üyelerinin dağ kadrosunda birlikte çekildikleri fotoğraflarına da el koyuldu.
Gözaltına alınan 6 kişi emniyette yapılan ilk sorgularının ardından 48 saatlik gözaltı süresi sonunda sabah saatlerinde ilk olarak sağlık kontrolü için Selimiye Devlet hastanesine,buradanda Edirne Adliyesine götürülerek savcılıkta ifadeleri alındı.Gözaltına alınan 6 kişinin savcılıktaki ifadelerinin sürdüğü belirtilirken ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye gönderilecekleri öğrenildi.
Gözaltında bulunan 6 şahsın PKK sempatizanı oldukları ve bazı eylemlere karıştıkları belirlendi.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30