banner78
banner25

MİT ve Emniyet yakaladı!

15 Temmuz darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Huber Köşkü’nden alarak Samandıra’ya götürmek isteyen SAT komandoları arasında bulunan 3 firari asker MİT ve Edirne Emniyet Müdürlüğü operasyonu ile Edirne TEM otoyolu Havsa yakınlarında yakalandılar.

Alınan istihbari bilgiler doğrultusunda yurt dışına illegal yolla çıkış yapacakları belirlenen 1’i üsteğmen 2’si Başçavuş olan komandolar TEM otoyolu üzerinde durdurularak gözaltına alındılar.3 askerin yapılan üst aramalarında pasaportlarının üzerinde olduğu ancak arama ve yakalama kararları olduğu için yasal yollarla çıkışının söz konusu olmadığı, sınırları illegal yollarla anlaştıkları kişiler yardımı ile geçmeye çalışacakları öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol aldıkları belirtilen 3 SAT komandosundan üsteğmen A.Ç.,Astsubay Başçavuş Y.Ö.ve M.Ö.’nün yurtdışına kaçmaya çalışacakları istihbaratını alan MİT Bölge Başkanlığı personeli ile Edirne Emniyet Müdürlüğü personeli ortak bir operasyon yaparak aracı Havsa yakınlarında TEM otoyolu üzerinde durdurdular.Araçta yapılan aramada 3 SAT komandosu kıskıvrak yakalandılar.

Gözaltına alınan komandolar geniş güvenlik tedbirleri altında Edirne Emniyet Müdürlüğü Terör Şubesine götürülerek ifadeleri alınmaya başlandı.SAT komandolarının FETÖ bağlantılarını kabul ettikleri,15 Temmuz darbe girişimini 5 gün öncesinden bildiklerini,kendilerine verilen görevin 30 kişilik tim içerisinde 10’arlı gruplar halinde ayrıldıkları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Huber Köşkü'nden alarak Samandıra'ya götürmek olduğu belirtildi.Darbeciler, Erdoğan'ın Marmaris'te olduğunun anlaşılmasından sonra Ankara'ya gitmek üzere hareket ettiklerini ifade ettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30