banner78
banner25

Mevkidaşını kıskandırdı!
Edirne Valisi Hasan Duruer’in Bulgaristan’a yaptığı ziyaretleri mevkidaşı Hasköy valisi İrena Uzunova açık bir dille kıskandığını ifade ederek “sınır ili olmamıza rağmen neden hala bize gelinmedi diye kıskanıyordum.Ama bizede geldiniz ve bu kıskançlığım sonlandı”dedi.
Vali Duruer çetin kış şartlarından dolayı ara verdiği Balkan gezilerine yine başladı ve ilk resmi ziyaretini Bulgaristan’ın Hasköy şehrine yaparak burada Vali İrena Uzunova’yı makamında ziyaret etti.Ziyarette Edirne’de bulunan turizmcilerin yanı sıra iş adamları ve yatırımcılarda bulundu.
Sabah erken saatlerde Hasköy’e hareket eden Edirne heyeti ilk olarak Hasköy valiliğine geldi.Filibe başkonsolosu Şener Cebeci tarafından karşılanan Edirne heyeti ve beraberindekiler Vali Uzunova’yı makamında ziyaret ederek bir süre toplantı yaptılar.Karşılıklı görüşmenin ardından Meriç salonuna geçen heyet burada iş adamları ile bir araya geldiler ve iki ülke sınır kentleri arasında yapılabilecek işbirlikleri arasında fikir alış verişinde bulundular.
Edirne heyetini samimi bir ortamda karşılayan Vali Uzunova yaptığı hoş geldin konuşmasında Edirne Valisi Hasan Duruer ve beraberindeki heyetin Bulgaristan’da değişik yerlere yaptığı ziyaretleri basından takip ettiğini belirterek “sınır ili olmamıza rağmen neden hala bizim ilimize gelmediniz diye açıkça merak ediyor ve kıskanıyordum.Nihayet bir araya geldik ve bundan son derece memnuniyet duydum”dedi.
Her iki ülke arasında geçmiş yıllara oranla sorunların kalktığını ifade eden Vali Uzunova Türkiye’nin batı sınır ili Edirne ile komşu olmanın avantajlarını yaşadıklarını belirterek “bu yıl sonuna kadar Trakya otoyolu ve Kapitan Andreov sınır kapımızın tadilatını tamamlamış olacağız”şeklinde konuştu.
Bölgelerinde özelikle iş adamlarının yapabileceği yatırımlar konusunda bilgi veren Uzunova spa başta olmak üzere şifalı sular konusunda Hasköy’ün çok önemli bir noktada olduğunu ve bu konuda Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Yener Yörük ile görüşerek bilgi alış verişinde bulundukları ve sağlık turizmi anlamında yapılabilecekleri de konuştuklarını ifade etti.
Edirne Valisi Hasan Duruer ise her iki ülke arasında özellikle tarım ve turizm konularında iş birlikteliklerin arttırılması gerektiğini belirterek “Hasköy ve Edirne arasında her alanda işbirliklerinin olduğunu biliyoruz.Karayolunda yapılan çalışmalar ve gümrük sahasında yapılacak çalışmaların yıl sonuna kadar yapılabilecek olması çok önemli ve sevindirici.Yeşil pasaportlarda vizenin kaldırılması çok önemli.Bunlar her iki ülkenin yararına olan şeyler.Kaplıcaları ile ünlü bu bölgeyi bir kongre merkezi haline dönüştürmeyi düşünüyorlar.Keşke Bulgar hükümetinin elinde olsa da vizeyi tamamen kaldırsa.Bunun ekonomik anlamda faydasının olacağını görecekler.Sağlık turizmi konusunda yapacağımız işbirliği için memnuniyet duyacağımızı belirtirim”dedi.
Yapılan ziyaretin ardından verilen karşılıklı hediyeler sonrasında her iki Vali ve beraberindeki heyet Hasköy kentini yaya olarak dolaştılar ve kent hakkında bilgi aldılar.
Ziyaret sırasında kentte faaliyet gösteren ve çelik kazanlar konusunda imalat yapan bir firmanın tesisleri ziyaret edildi ve çalışmaları hakkında bilgi alındı.
Fabrika ziyareti sonarsında kaplıcaları ile bilinen Mineralni Bani kasabası ziyaret edildi ve Türk Belediye başkanı tarafından heyete yemek verildi.
Yemeğin ardından heyet Hasköy’den ayrılarak Edirne’ye döndü.
banner148
Anahtar Kelimeler:
Hasan DuruerHaskova
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30