banner137
banner25

Mangala’yı yeni öğrendi!
Edirne’de bazı açılış ve etkinliklere katılmak üzere bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kendisine ait olan bir projenin ülke sathına yayılmasından son derece memnuniyet duyduğu belirtti.
Edirne’deki Gençlik Merkezinin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,
Yıllar önce kendisinin hayalini süsleyen böyle bir projeyi dillendirdiğini ve siyasi hayata atılması ile düşündüklerini paylaştıktan sonra partisinin bu projeye sahip çıktığını ve uyguladığını ifade etti.
Okul çağında olan gençlerin belli yaş aralıklarında gerek anneden gerekse babadan ayrılma vakti geldikten sonra özgürlük arayışı içinde olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu;
"Biz şimdi baktığımızda çocuklarımızla ilgili iki şey konuşuyoruz. Bir “evine erken gelsin”, iki “derslerine iyi çalışsın, başarılı olsun.” Ama çocuğun 3. doğru adrese ihtiyacı var mı, yok mu? Yani 3. doğru adresler bizde dershaneler oldu, dershaneler doğru adres değil, eğitimin bir ayağı. Peki 3. doğru adresler ne olmalı? Her yaş grubunun enerjisini geliştirirken, tüketebileceği, fiziksel kabiliyetlerini geliştirebileceği doğru adresleridir. Nedir bunlar? Bilgi evleri, spor alanları, kültür merkezleridir”diyerek yapılan işin faydalı olduğunu ve Gençlik ve Spor Bakanlığının illerde yaydığı bu proje ile gençlerin eğitim ve öğretimlerine katkının yanı sıra kendilerini geliştirmeye de yardımcı olduklarını aktardı.
Edirne Valisi Hasan Duruer, gençlerin yetişmesinde hedefin geçmişini tanıyan, geleceğe güvenle bakan nesiller olarak yetişmesi olduğunu belirtti.
Gençlik merkezinin açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak da Gençlik Merkezinin işlevleri hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı.Kurdele kesimini gençlere yaptıran Bakan Müezzinoğlu daha sonra merkezi gezerek görevlilerden bilgi aldı.
Özellikle Osmanlı döneminde çokça oynanan ve giderek unutulduğu gerekçesi ile yok olmaya yüz tutan mangala isimli oyunu merak eden Bakan Müezzinoğlu oyunun adını ilk defa duyduğunu ve merak ettiğini belirterek görevlilerden oyun hakkında bilgi aldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30