banner78
banner25

Mahkemeye
 Mahkemeye “haberim yok, gazetecilere de mal beyanı için gittim” dedi

Edirne’de yeşil alan talanı olarakta bilinen ve bazı yeşil alanların bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarına verilmesi ile ilgili başlayan süreç yargının müdahalesi ile son bulmuştu.

Edirne Belediye Meclis salonunda dün düzenlenen basın toplantısında kendisini anlatan ve sürekli olarak yargı karşısına çıktığından bahseden başkan Sedefçi “sadece mal beyanında bulunmak için gittim” dediği adliyeye sanık olarak gittiğini ve hakim karşısına zorla getirilme kararı ile çıktığını tüm muhtar ve gazetecilerden açıkça sakladı.

İzci Derneği'ne ait 1'inci Murat Mahallesi'ndeki inşaatla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere ile birlikte üç belediye görevlisi hakkında 'Görevi kötüye kullanmak' suçuyla Edirne 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya katılmak için giden Sedefçi’nin duruşmada suçlamaları kabul etmediği ve yapılan işlerden haberinin olmadığın söyleyerek kendini savunduğu ortaya çıktı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek tarafından hazırlanan iddianamede, soruşturma sürecinde verdiği, “Haberim yok, başkan yardımcıları ve birim müdürleri sorumludur” şeklindeki savunması yer alan Sedefçi, zorla getirilme kararı üzerine ilkine katılmadığı mahkemenin dünkü duruşmasında yerini alarak savunmasını yaptı. Sedefçi, savunmasında şunları söyledi:

“Ben üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, söz konusu yerin kiraya verilmesi Belediye Meclisi'ne sunulmuştur ve Belediye Meclisi'nde oy birliği ile alınan karar doğrultusunda kiraya verilmek üzere karar çıkartılmıştır. Bunun sonrasında yapılan işlemlerle ilgili benim bir bilgim yoktur. Bunun dışında benim daha önce verdiğim savunmalarım da dourudur. Beraatimi talep ederim”

Sedefçi, daha sonra da söz alarak, “Ben müşteki beyanlarını kabul etmiyorum, müştekiler bize muhalefet olan insanlardır. Biz ihale şartnamesine uygun olarak söz konusu yeri ihaleye verdik, ne şekilde şartlara tabi olduğu şartnamede bellidir. Ayrıca ihale bittikten sonra gelişen diğer işlerde benim katkım yoktur. Basında bu tür haberler çıkınca ben de İmar Müdürlüğü'ne yapılan işlemlerin ne olduğunu sordum. Onlar da yasal prosedür uygulandığını söylediler. Bu sebeple ben basına açıklama yaptım. Bu yerde kamu zararı yoktur. Çünkü binayı dernek yapmıştır ve sonra dernek yıkmıştır. Belediyeye ait zarar yoktur” diye konuştu.

Edirne 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanıklardan Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, Osman Çibik, Ahmet Okan Subaşı da savunmalarında suçlamaları kabul etmedi.

Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, Edirne Doğayı ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı müşteki sıfatıyla verdikleri beyanda, şikayetçi olduklarını davaya katılmak istediklerini kaydetti. 

Mahkeme, duruşmanın 22 Ekim 2013 tarihinde bırakılmasını kararlaştırdı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30