banner78
banner25

Kurumların “hayat boyu öğrenme” konusunda eksiklikleri var!
Edirne Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan başkanlığında toplandı. Yılda iki kez yapılan ve ilki Şubat ayında gerçekleştirilen toplantının ikincisi, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun ek binasındaki toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıda bir önceki toplantıya ait tutanaklar ve yapılması gerekenler okunarak katılımcıların bilgisine sunuldu.Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin ile çok sayıda daire müdürünün katıldığı toplantıda bazı eksikliklerin olduğu ve bunların tamamlanması gerektiği belirtildi.
 Vali Yardımcısı Ayhan Özkan toplantıda yaptığı konuşmada komisyonun, Milli Eğitim Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nin 59’uncu maddesi gereği kurulduğunu belirtti. Komisyonun görevinin, ildeki resmi, özel ve toplum kuruluşlarıyla koordine halinde olarak hayat boyu öğrenme alanında işbirliğini sağlamak olduğunu ifade eden Özkan, “Hayat boyu öğrenme, doğumdan ölüme kadar olan bir süreç. Kişisel, sosyal ve mesleki gelişini olan hayat boyu öğrenme, bilgiyi güncelleyerek kişinin değişen dünyaya daha çabuk ayak uydurmasını sağlıyor” dedi.
Vali Yardımcısı Özkan’ın konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan bir sunum yaptı. Komisyon olarak yapılan uygulamaları anlatan Özcan, proje kapsamında 537’si meslek, 258’i okuma, 468’i de sosyal kültürel kurs olmak üzere 1263 kurs açtıklarını ve bu kurslar sayesinde 24 bin 281 kişiye ulaştıklarını söyledi. ‘Ana Kız Okuldayız’ projesi ile de il genelinde 1253 kurs açtıklarını ve 23 bin 607 kursiyere ulaştıklarını anlatan Özcan, daha sonra toplantıda alınan ve alınacak kararlardan oluşan sunumu paylaştı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30