banner137
banner25

Kurul onayı var mı?

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde başlatılan kaldırım üzerine kaldırım yapma çalışması yine hız kazandı.Edirne Belediyesi tarafından her seçim döneminde yaptırılan yaya kaldırımları ve şehrin caddelerinin asfaltlanması işi bu seçim öncesinde de hız kazandı.

Özellikle Maarif caddesi üzerinde yapımına bayram tatilinde başlanan ve kısa sürede tamamlanması planlanan yaya kaldırımı yapım işi için Edirne Belediyesinin Anıtlar Kurulundan izin almadığı iddia edildi.Kaleiçi semtinin sit bölgesi sınırları içerisinde yer alması ve izinsiz tek bir çivin dahi çakılmayacağının açıkça bilinmesine rağmen önceki ay yapılan asfaltlama çalışmasının da Kurul izni alınmadan yapıldığı ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre Maarif Caddesinin sit bölgesi sınırları içerisinde kaldığı ve yapılan çalışmaya dair hiçbir iznin alınmadan yapıldığı öğrenildi.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu binasının önünde bulunan kaldırımlarında sökülerek yerine yenisinin yapılacak olması bir nevi yangından mal kaçırılıyor havasının hissedilmesine neden oldu.

Kurulun, yapılan bu yaya kaldırımı çalışmasına sessiz kalmayacağı ve kısa sürede müdahale edeceği iddia edilirken kaldırım çalışmalarının oldu bittiye getirilmeye çalışılması da çeşitli yorumlara nede oluyor.

Özelikle Kaleiçi semtinde yapılan yaya kaldırımı çalışmalarında kaldırımların sökülmeden ve yol kotunun düşürülmeden yapılması sonrasında bazı evlerin camları dahi görülmeyecek seviyeye gelecek şekilde kapanmış ve vatandaşların haklı eleştirilerine neden olmuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30