banner78
banner25

Koruma ordusu eşliğinde miting!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne mitingi adeta koruma ordusu altında yapıldı.Daha önceki mitinglerine göre üç kat fazla koruma ekibi ile Edirne’ye gelen Başbakan Erdoğan geniş güvenlik önlemleri altında Selimiye meydanındaki mitingini gerçekleştirdi.

Selimiye meydanındaki miting alanına oluşturulan giriş kapıları ile gelen tüm vatandaşlar tepeden tırnağa aranırken görevli olmalarına rağmen kimseye ayrım yapılmaması ve üst araması yapılması dikkat çekti.

İstanbul’dan Edirne’ye helikopter ile gelen ve son olarak 3 ay önce Edirne halkı ile kucaklaşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim otobüsü ile Selimiye meydanına gelerek burada halka hitap etti.Selimiye meydanında 10 binlerce kişiye hitap eden Başbakan’ın öncesinde İl Başkanı Müjdat Kahve ve Belediye Başkan adayı Prf.Dr.Ahmet Günşen ile Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu sahneye gelerek burada birer konuşma yaptılar.Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu konuşmasında yerel seçimlerin önemine dikkat çekerek yerel yönetim dinamikleri ile merkezi hükümet dinamiklerinin birleşerek Edirne’ye hizmet geleceğini ifade etti.Sağlıkta,kültürde,eğitimde Edirne’nin bölgenin merkezi olacağını ifade eden Müezzinoğlu “ Edirne Ak belediyecik ile bir noktaya gelecek.Ve inşallah bu anlamda yerel yönetim dinamikleri şehrin bütün imkanlarını farklı bir noktaya birlik ve beraberlik içinde taşıyacağız.Biz ayrıştıran olmadık biz çatıştıran olmadık”dedi.

Konuşmasının ardından sahneye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan miting alanına gelen on binlerce insanın coşkulu alkış ve desteği ile geldi.Edirne’ye yönelik övgü dolu sözleri ile konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan “senin türbelerinle guru duyuyoruz.Senin şehitliklerinle iftihar ediyoruz.Senin köprülerinle,senin göğe yükselen muhteşem minareli camilerinle,senin Selimiye’nle iftihar ediyoruz Edirne.Arda’nın, Meriç’in Tunca’nın suladığı bereketli topraklarınla, çalışkan yiğit insanlarınla gurur duyuyoruz Edirne”diyerek Edirne’ye olan ilgisini gösterdi.

Trakya mitingleri üzerine konuşan ve “dün Edirne’nin kardeşi Çanakkale’deydim”diyen başbakan Erdoğan miting alanında bulunan gençlere seslenerek “Edirneli gençlerden rica ediyorum, gidin Edirne’deki şehitlikleri gezin. Yanı başınızdaki Çanakkale’yi gezin. Orada mezar taşlarında yazan isimlerde Türkiye haritasını göreceksiniz. Bitmiyor, orada Üsküp var, orada Batı Trakya var. Gümülcine’yi görüyorsun orada. O insanlar yalnız bırakmadılar. Orada bakıyorsunuz Senegal’den gelen Müslüman var”dedi.

CHP siyasetine değinen ve konuşması içinde CHP dedikten sonra alanda bulunanlar tarafından hep bir ağızdan yuh sesi duyan Başbakan “Ama yuh demek işi bitirmiyor. Sandıkların cevabı işi bitiriyor. Onun için bildiklerinizi bilmeyenlere anlatacaksınız. Bakınız, bunlar geliyor değil mi? Kılıçdaroğlu geldi, plan mı konuştu, proje mi konuştu? Bol bol yalan söyledi, iftira attı, fitne fesat, bunları yaptı. Buna sormak lazım, gönül veren CHP’li kardeşlerimize sormak lazım. MHP geldi mi bilmiyorum, onlara da sormak lazım, Kardeşim sizin planınız var mı, projeniz var mı, Edirne’ye bu yerel seçimlerde ne kazandıracaksınız bunu söyleyin, bunu demek lazım. Bak ben size eserle konuşuyorum, planla konuşuyorum, projeyle konuşuyorum”diyerek savunma sanayinde yapılan devrimlerden bahsetti.

 Siyaseti bırakırım!

 Başbakan Erdoğan konuşmasında CHP’ye yüklenerek 30 Mart seçimlerinde birinci parti olmamaları durumunda siyaseti bırakacağını söyleyerek “eğer 30 Mart’ta biz birinci parti olamazsak siyaseti bırakırım.Çünkü siyaset başa oynamak için,millete hizmet için yapılır.O koltukları işgal etmek için yapılmaz .Bakınız şurada dört yıldır genel Başkan Kılıçdaroğlu. 3 seçime girdi, 3 seçimde de bizim arkamızdan nal topluyor, nal topluyor nal. Buna sormak lazım, sesleniyorum, bu seçimde inanıyorum ki sen yine arkadan nal toplayacaksın. Ben bırakmaya hazırım sen de bırakmaya hazır mısın? Bırakamaz, çünkü koltuğun sıcağı onları bırakmaz. İnsanlara koltuklar şeref kazandırmaz. İnsanlar, koltuklara şeref kazandırır”dedi.

 Sürekli olarak okyanus ötesine gönderme yaptı!

 17 Aralık süreci sonrasında cemaatle arası açılan Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu,Bahçeli ve Pensilvanya üçlüsünün bir araya gelerek Ak partiyi yıpratmak için girişimler yaptığını ifade ederek yapılan yatırımları eleştirdiklerini ve eser siyaseti yaptıklarından bahsederek “Bakınız, Marmaray’ı bitirdik ve hangi yüzle bu Marmaray’dan geçiyorlar. Ona da karşıydılar. Paralel yapıyla beraber bizi orada çok engellediler, gösteriler yaptılar.Vatanı sevmek bu mu yoksa Bahçeli gibi, yoksa Kılıçdaroğlu gibi, Pensilvanya gibi bizlere iftara atmak mı?Bunlar iftiralarını atsınlar, bunlar yalanlarını söylesinler ama benim milletim bütün gerçeği biliyor ve artık bunların iftiralarını milletim yutmuyor. En güzel cevabı, 30 Mart’ta vermeye hazır mıyız”dedi.

Edirne’ye yapılan yatırımları anlatan Başbakan Erdoğan “Biz Edirne’ye bugüne kadar yaptığımız hizmetlere baktığımız zaman Ak Parti iktidarlarının 6 katrilyonu aşan yatırımı var. Bu ne demek biliyor musunuz? Yılda 500 trilyon, biz Edirne’ye yatırım yapmışız. Peki, hangi alanlarda yaptık, bunları? Ona şöyle baktığımızda şunu görüyoruz, gıda ve tarımda yaklaşık 1.5 katrilyon, orman su işlerinde 1 katrilyon 300 trilyon, İller Bankası olarak 765 trilyon, ulaştırma haberleşme 740 trilyon, TOKİ olarak 388 trilyon, gençlik spor olarak 369 trilyon, aile ve sosyal politikalar olarak 290 trilyon, sağlıkta 114 trilyon, eğitimde aynı şekilde 147 trilyon. Böyle uzayıp gidiyor. Bütün bu adımları atarken, biz bu yardımları yaparken acaba CHP’nin buradaki belediyeleri ne yaptı? Sadece laf..Biz Meriç Nehri’nin 187 kilometrelik kıyı şeridindeki, nehir yatağındaki heyelanları durdurmak için cephe duvarları yaptık. Ayrıca Meriç Nehri’nin yatağını kumlardan temizledik, nehri şu anda düzenliyoruz,  projeleri hazırlıyoruz. Edirne’ye 400 Yataklı Devlet Hastanesi yapıyoruz. İnşaatı devam ediyor. Önümüzdeki yıl tamamlanıyor. Keşan’da 90 yataklı devlet hastaneleri yapıyoruz projeleri tamamlandı. Edirne bölgenin onkoloji ve sağlık merkezi haline gelecek. Ayçiçeği destekleme primlerini 24 kuruştan 30 kuruşa çıkardık”dedi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu duvar üzerinde ayakta durarak konuşmayı baştan sona dinledi.Konuşmanın sonunda Başbakan Erdoğan miting alanında bulunanlara karanfil dağıtarak miting alanından ayrıldı ve Tekirdağ’a hareket etti.






banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30