banner137
banner25

Korku saldı, serbest kaldı!
Geçtiğimiz yıl Edirne’de bulunan büfeleri kar maskesi ile soyan ve Maskeli soyguncu olarak kentte nam salan Ercan Baran yapılan çalışmalar sonucunda yakayı ele vermiş ve tutuklanarak yargılama sürecinde cezaevine konmuştu.
 
Edirne 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 90 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan ve davası 1 yılı aşkın süredir devam eden maskeli soyguncu olayı çocukları için yaptığını ifade etmiş ve maksadının kimseye zarar vermek olmadığını belirterek beratini istemişti.
Tutuklu kaldığı süre içinde 15 davaya çıkan sanık Baran,28 yıl 4 ay ceza almasına rağmen tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak mahkeme tarafından verilen ceza sonrasında tutuksuz olarak Yargıtay’ın onama sürecini beklemeye başlayacak.
Şaşkınlık yaratan kararın ardından açıklama yapan maskeli soyguncu Baran’ın avukatı Gökhan Karakoç müvekkilinin yasak sorgu yöntemi kullanılarak savunmasının alındığını belirterek “Yağma yapan kişinin kar maskeli olduğu belirtildiğinden, teşhis edilmesi mümkün değildir"dedi.
Sanık Ercan Baran ise maskeli soygunları kendisinin gerçekleştirmediğini ifade ederek polisin baskısı altında ifade verdiğini ve üzerine atılı suçlamaları zorla kabul ettiğini ileri sürerek beratini istedi.
Yapılan duruşmanın ardından toplamda 28 yıl 4 ay hapis cezası alan Baran, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.
 
 
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30