banner78
banner25

Komşu vizede esnedi!
Türkiye’ye karşı katı vize kuralları ile bilinen Yunanistan’ın Edirne konsolosluğu Bayan konsolos Katerına Varvarıgou’nun göreve gelmesi ile esnediğini açıkça gösterdi.

AB üyesi olmasından dolayı schengen vize kurallarına uymak durumunda olan ve yaşanan ekonomik krizden dolayıda kapılarını Türk vatandaşlarına turizm ve işbirliği beklentisinden dolayı açmak durumunda kalan Yunanistan uyguladığı katı vize kurallarından tamamen uzaklaşmış durumda.

Edirne’de bulunan Yunanistan Konsolosluğunun Trakya bölgesinde yaşayan vatandaşlara vize verdiği ve geçmiş yıllara oranla uyguladığı katı tutumdan tamamen uzaklaştığı ifade ediliyor.

Edirne’de 2 yıl önce göreve başlayan Yunanistan’ın Edirne konsolosu Bayan Katerina Varvarıgou’nun sorumluluk bölgesinde yaptığı ziyaretler sonrasında sağladığı ikili ilişkiler ile vize müracaatı yapan vatandaşlara gerekli kolaylığın sağlanması konusunda personeline talimatlar verdiği ve bu talimatlar sonrasında vizelerde gözle görülür bir esneme olduğu net bir şekilde anlaşılıyor.

Edinilen bilgiye göre Bayan Katerina Varvarıgou’nun 2011 yılında göreve geldiğinde Yunanistan’ın Edirne konsolosluğunun 400 kadar vize verdiği ancak bu sayının 2013 yılında 1600 ü aşması bunun en somut göstergesi olarak görülüyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Okan 11 yıl önce

her ay vize alırsan tabiki vize sayısında artiş olur

banner30